Username *
Password *
Remember Me

Prve večeri Cro A Portera u zagrebačkom Studiju Jadran otkrila je onu vječnu ljubav poznatih autora prema slavnim tonovima crne, sive, tamno-plave i bijele: kolekcije su inspirirane i avangardom, silueta se nazire ispod prozirne plastike, kreće u valovima i voluminoznim detaljima, donosi mirnoću minimalizma, prepuna je dizajnerskih intervencija… Tamne i bijele podloge vole istraživanje u kroju, na način da krše pravila zadanih dimenzija i pritom donose neke drugačije priče.

 

spirit by TB 5

Tomislav Bahorić @ Spirit by T. B. igra na kartu transparentnosti, plastika je medij u kojemu on kreira jakne, kapuljače i samostojeće rukave, dok je bijela košulja likovno obrađena kružnim detaljima i metalnim aplikacijama. Likovnost se spominje i u stylingu, jer dečki su hodali s bijelim linijama na licima, dodatno ukrašeni kako bi djelovali avangardnije i njihova se lica uklopila u cijelu Tomislavovu izvrsnu modnu priču. Njegovi dečki nose i prozirne majice i velike kožne ruksake, u kockastim, mega formama.

 

 

mario vijackic3
Mario Vijačkić radio je u tehnikama tapiserije, osmislio stilizirana lica na prednjici, koristi umjetno krzno šišani u više varijanti, mrežu s ručno napravljenim motivima očiju, usana… - Bondage elemente sam napravio u više sportskom duhu, tu su ruksaci i detalji koji idu od vrata do struka, no kao gornji dio na haljini – veli Vijačkić. Igra se ulogama i identitetom, sakriva ga na licima modela, a otkriva kao uzorak na kreacijama, gdje podsjećaju na robote, čime kolekcija dodatno dobiva na dojmu futurizma. Silueta je uska i dinamizirana debelim krznom, ponegdje ide u ekstreme.

 

 

kliskinic sabaric2
Kliškinić & Šabarić vole minimalizam prošaran otvorima koji ističu visinu siluete, i muški i ženski dio kolekcije obrađen je u sivoj. Tu su mega i majušne pravokutne torbe i ruksaci, dok haljine imaju kukice na koje se neke od njih mogu i objesiti - sasvim praktičan moment cijele kolekcije. Autori se po prvi puta predstavljaju na Cro A Porteru, kao nagrada nakon pobjede na nedavno održanom osječkom Fashion Incubatoru.

 

 

etna maar3
Etna Maar iskusna je u mediju pletenine, ovoga puta njezine su intervencije zanimljive kao volumenski detalji niz haljinu, gdje izgledaju poput miješanih boja slikarskog platna. Art i pleteno se vole, što Andrijana Subotić Pjajčik naglašava u svojoj svakoj kolekciji.

 

iva karacic2
Iva Karačić naglašava kosi kroj, kose linije, igra se navy detaljima, skrivenim džepovima i oblo rezanim rubovima. Haljine gotovo plesne – pokretu otkrivaju svoje pravo lice.

 

katarina dzale1
Katarina Džale maloj crnoj haljini dodala je til, a modeli s crvenim perikama (podsjećaju na frizuru same dizajnerice) hodale su u volanima, ukrašene slojevitim transparentnim formama. Crna se pojavljuje i kao detalj, na bež silueti koja, ponegdje perforirana, otkriva što se dešava na sloju ispod. Autorica time donosi jednu modnu igru skrivača, gdje donji sloj najednom dolazi do izražaja i tvori novi motiv.

 

VEDRANA MASTELA 1
Vedrana Mastela ovoga puta donosi plavu traper priču, ukrašenu slovima od crvenog konca, rezultat je minimalistička kolekcija koja u muškom djelu podsjeća na hipi, a u ženskom na pankerski stil podvučen urbanim trendovima.

 

TATJANA PANTOS
Tatjana Pantoš – bež, gotovo bijela kreacija donosi površinsku igru koja podsjeća na plise, s crnim detaljem, no glavni dio kolekcije bile su resice, gdje je očita inspiracija kaubojskim i stilom za ljetne festivale…

 

 

spirit by TB 1

Tomislav Bahorić

 

spirit by TB 2

Tomislav Bahorić

 

spirit by TB 3

Tomislav Bahorić

 

spirit by TB 4

Tomislav Bahorić

 

kliskinic sabaric1

Kliškinić & Šabarić

 

mario vijackic2

Mario Vijačkić

 

VEDRANA MASTELA 2

Vedrana Mastela

 

etna maar 4

Etna Maar

 

katarina dzale 2

Katarina Džale

 

iva karacic55

Iva Karačić