Women's Week / Anita Ekberg, Matija Vuica...

  Ovaj tjedan zvijezda je Anita Ekberg (29 September 1931 – 11 January 2015), slavna glumica koja je davne 1958. posjetila Zagreb, a ovjekovječio ju je naš fotograf Milan Pavić – njegove i njezine fotografije možete pogledati na izložbi koja se otvara sutra u KIC-u (Preradovićeva 5, Zagreb). Dan kasnije, u četvrtak, 26. ožujka 2015. u 19 sati, u Galeriji Forum u Teslinoj 16 otvara se izložba slavne zagrebačke umjetnice Mirjane Vukadin, a vidjet ćete njezine crteže, slike i malu plastiku. Ovih dana desila se i jedna zanimljiva večera na kojoj je domaćica bila poznata dizajnerica Matija Vuica, a večer u kinu neki dan provele su naše poznate mame, među njima i Tihana Zrnić, na premijeri dugometražnog crtanog filma Kod kuće. Javili su se i Guess i Reserved – donose majice s natpisom Bossy, za prave šefice (Reserved) i kolekciju torbi Delaney u raznim bojama i uzorcima.

  anita ekberg 1


  U srijedu, 25. ožujka 2015. u 20 sati u Galeriji 512 (Kulturno informativni centar, Preradovićeva 5) otvara se izložba iz ostavštine velikoga hrvatskog fotografa Milana Pavića Anita Ekberg u Zagrebu 1958., koju je kustoski osmislio povjesničar umjetnosti Feđa Gavrilović. Na izložbi će biti prikazane fotografije Anite Ekberg za vrijeme njezinog gostovanja u Zagrebu 1958., povodom snimanja filma U znaku Rima. Bit će tu i dokumentacija iz onodobnog tiska koji oslikavaju percepciju Anite Ekberg u javnosti, kao ekscesne i seksipilne zvijezde. Kako je Anita Ekberg započela svoju karijeru kao Miss Švedske, u suradnji s Izborom za Miss Hrvatske, na otvorenju će nekoliko missica iz prethodnih godina predstavljati žive slike, u autentičnoj odjeći iz pedesetih, koju je posudio butik Ulični ormar. Izložba će biti otvorena do 7. travnja 2015.

  GF Vukadin pozivnica 1

  26. ožujka 2015. u 19 sati, u Galeriji Forum u Teslinoj 16 izložba Mirjane Vukadin
  Zagrebačka slikarica Mirjana Vukadin diplomirala je slikarstvo na ALU Zagreb 1982. godine, a školovala se i u Pragu, Münchenu i Londonu. Njezino stvaralaštvo prekinuto je preranom smrću, 2010. godine. Intenzivno razdoblje njezina rada odvijalo se 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. Izražavala se figurativnim crtežima, slikama i malom plastikom, radovima zasnovanim na narativnim predlošcima crnog ugođaja. Bili su to realistično-simbolički, groteskni prikazi tortura, ubojstava, birokratskog parazitizma, porodičnih ambijenata i situacija uz lajtmotive demagoških govornika s tv-ekrana kao medija penetracije vanjskog svijeta u intimu kućnog gnijezda.

  Reserved YFL Women 2 cr

  Reserved YFL Unreal Sunset – kolekcija donosi zanimljive poruke na majicama - bossy anyone?

  matija vuica cr


  U Zagrebu u restoranu Apetit održana je prva večera velikog nacionalnog projekta BlessFood - Večera s porukom, a kao prva domaćica ove donatorske akcije izabrana je poznata dizajnerica Matija Vuica. Matija je uživala u ulozi domaćice, restoran je bio kompletno pun, sva mjesta za večeru su prodana a njeni gosti, među njima i Nina Badrić, Vanna… uživali su u večeri od šest sljedova. Novac od prodaje karata Matija je odlučila donirati Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

  tihana zrnic cr cr

  Film za velike i male – prava crtana avantura dešava se u filmu Kod kuće u kojemu vanzemaljci Buvove, među kojima se ističe ljubičasti O, pokušavaju spasiti Zemlju… Na premijeru su došle poznate mame, a među njima i Tihana Zrnić s djecom.

  guess 1 cr

  Kolekcija Guess torbi Delaney - odličan prijedlog za grad i urbane avanture! Dolaze u nekoliko boja i uzoraka, srednje su veličine i praktične za svaki dan...

  guess 6 1.04900 kn cr