Username *
Password *
Remember Me

- Jednog dana nazvali su me iz naše ambasade i pitali bih li ja predstavljao Hrvatsku na regionalnom tjednu mode koji se početkom travnja održava u Beogradu – priča Ivica Skoko, jedan od naših najistaknutijih dizajnera – bio sam oduševljen! Vrlo sam počašćen i drago mi je da se naši dizajneri konačno i regionalno imaju priliku predstaviti, jer radi se prvi puta o ovakvom tipu tjedna mode na kojemu će se svoj rad pokazati dizajneri iz regije, pod istim krovom. Plan je da se regionalni tjedan mode održava jednom godišnje, te da se svaki put predstavi po jedan od dizajnera iz svake zemlje regije. Mislim da mi u Hrvatskoj uistinu imamo što za pokazati, a to znam po mojim klijentima koji kod mene osobno dolaze po kreacije po mjeri. Sa mnom u Beograd ide i moja dugogodišnja suradnica Ivana Bilandžija Billy, koja osim kao vizažistica u mom timu već sezonama radi i kao stilistica za revije - .

skoko1
Fotograf: Jure Perišić
Model: Iskra Jirsak
Make up & styling: Ivana Billy Bilandžija
Kosa: Ivan Pervan

Regionalni tjedan mode u Beogradu počinje 1. travnja, trajat će nekoliko dana, a Ivica nastupa prvi dan s kolegama iz Srbije i Crne Gore. - Predstavit ću prije toga kolekciju od trideset modela na skorašnjem Fashion.hr-u na Zagrebačkom Velesajmu i drago mi je što će prije toga moju novu kolekciju upoznati naša publika. Naglasak je na retro ženstvenosti i romantici. No, ovoga puta sam i sebe iznenadio – u novoj kolekciji nema crne, već sam se orijentirao na pastelne, tople tonove lososa, crvenkaste, roze, nježno narančaste… Sve je jako romantično, uglavnom su tu suknje i bluze, vrlo nosive, u fantastičnim i bogatim materijalima. Tu je i ona blistava zlatna pa se, gledajući tkanine, otkriva jedna elegantna raskoš. Kao i uvijek, prisutna je inspiracija kreacijama s crvenog tepiha - .

 

skoko33
Skoko i Iskra pripremaju se za snimanje

- Za kraj ću predstaviti pet vjenčanica, no na svoj način, ne očekivano glamurozne, već više jednostavne, klasične i elegantne, u tonovima bjelokosti, kao fine varijante večernjih haljina - veli dizajner. Billy, njegova vjerna stilistica, ističe da modeli na reviji neće imati nakit, ni modne dodatke, tek u kosi pokoji cvijet. – Kolekcija je snažna što se tiče materijala, pa će oni voditi glavnu riječ, dok su krojevi vrlo jednostavni i nosivi, komadno gledano mogu se kombinirati i kroz svakodnevne prilike. Naročito bluze, dok su suknje više statement tipa, iako i njih vidim u brojnim kombinacijama, ovisno naravno o osobnom stilu. U principu kreacije odgovaraju i mladim curama i gospođama jer su vrlo prilagodljive. Skoko kombinira naizgled nespojive materijale no sve skupa izgleda fantastično i inovativno - .

 

skoko2
Billy šminka Iskru - i make-up na reviji bit će romantičan i ženstven, a ton ruža bit će u sklasu s kreacijom

Skoko ovoga puta donosi vrlo urbanu viziju romantike i ženstvenosti, zaobišao je očekivane večernje haljine i predlaže više nosive komade. Materijali su glavni u ovoj priči. Formula je to za ljubiteljice eklektičnog stila koje će njegove suknje i bluze nositi na druge šarene komade, ili ih pak izabrati kao okosnicu neke više clean kombinacije. Njegovo dugogodišnje iskustvo u radu s klijenticama svakako mu pomaže u tome – zna što žene žele, zna kako će nositi njegovu modu koja je glasna u tkaninama i skladna i jednostavna u kroju. No, tu je jedna delikatesa – otvorena leđa, za one koje žele naglasiti seksipil!

 

skoko15

 

Što se tiče šminke, Billy će kombinirati ton ruža za usne s haljinom, no bit će to malo jači make-up, naglasak na očima ili usnama. Također, nezaobilazna je u kolekciji, veli Skoko za kraj – odlična konstrukcija i forma, jer papir podnosi svašta i kad krenemo s krojenjem, kvalitetna je izrada najvažnija. Nakon izuzetnih materijala, svila, viskoza i bogate čipke, ili bolje reći tila nakićenog detaljima, sve je u konstrukciji, jer žensko tijelo je u prvom planu, laskanje silueti i isticanje one elegantne ženstvenosti.

Nakon svih tih revija, Skoku i njegov tim čeka seljenje showrooma i totalno preuređenje dućana u Vlaškoj, pa će, ističe autor, haljine uistinu doći do izražaja, jer će kvadratura biti mnogo veća...

 

skoko3

Stilist kose i frizer Ivan Pervan napravio je Iskri lagane valove koji prate formu njezine kose

skoko11