Username *
Password *
Remember Me

Savage beauty ime je izložbe Alexandera McQueena koja je otvorena jučer u londonskom Victoria & Albert muzeju – njegov poseban pogled na ljepotu i kreacije koje koketiraju s visokom modom, kostimografijom, florom i faunom čine retrospektivu autora koji je otišao prerano. - Lee je bio jedan od najinovativnijih dizajnera stoljeća, izjavila je povodom otvorenja Sarah Burton, bivša desna ruka McQueena i sadašnja kreativna direktorica brenda – bio je pravi genijalac i vizionar koji je pomicao granice, izazivao, inspirirao… Vjerovao je u kreativnost i inovaciju, a njegov je talent bio beskrajan - .

alexander mcqueen savage3

 Jučer je bila gala proslava, no za javnost izložba vrata otvara od sutra, i traje do 2. kolovoza 2015. Posjetitelji, studenti mode i dizajna, obožavatelji kostima, umjetnici i svi oni koji cijene kulturu odijevanja i njezinu dramatičnu snagu moći će se upoznati s preko 200 autorovih kreacija, među kojima je i 30 haljina koje nisu bile izložene na prvoj Savage Beauty izložbi održanoj u njujorškom Metropolitan muzeju 2011. godine. Između ostalog, tu su i neke od kreacije posuđene od dama koje su obožavale njegov rad - Katy England, Annabelle Neilson, Isabella Blow Collection, kao i kuće Givenychy za koju je McQueen od 1996 do 2001.

alexander mcqueen savage 2


Snažan umjetnički dojam od samih je početaka bila karakteristika njegovog rada, žene su u njegovim kreacijama izgledala poput moćnih kraljica s nekog drugog planeta, iz nekog drugog vremena, dimenzije… Kreacije koje zasluženo stoje u muzeju donose u modu novi pogled na oblikovanje tijela, siluetu i korištenje materijala. Vrhunski konstruktor, izazivač tkanina i tekstura, hrabar autor, sve je to bio McQueen čije će ime u povijesti mode ostati zapamćeno kao jedno od najintrigantnijih.

alexander-mcqueen-savage-9

alexander-mcqueen-savage1alexander-mcqueen-savage4alexander-mcqueen-savage5alexander-mcqueen-savage6alexander-mcqueen-savage7alexander-mcqueen-savage8

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location