Username *
Password *
Remember Me

Krležin Vučjak čiju režiju potpisuje Ivica Buljan izašao je iz okvira HNK i sada nastavlja svoje umjetničko putovanje u zagrebačkoj Galeriji Karas, gdje je sinoć otvorena izložba Mare Bratoš. Mara je, naime, snimala probe, no u potpunosti se stopila s glumcima, pokušavajući uloviti trenutke koji imaju ono nešto i zabilježiti emocije ove dramatične radnje. - Bilo mi je kao da sam postala dio ekipe, čak sam i par puta zasmetala, jer sam se htjela približiti im što više, što bolje postati dio scene i radnje. Ivica Buljan i ja imamo sličan senzibilitet, tako da je predstava i fotografski vrlo zanimljiva. Moj cilj bio je uloviti dinamiku radnje i karaktere - istaknula je Mara.

vucjak galerija karas


Dubravka Vrgoč, intendantica HNK istaknula je da joj je iznimno drago što predstava sada živi i izvan kazališta, dok je povjesničar umjetnosti Zvonko Makovac otkrio kako mu se sviđa što se na fotografijama vidi ono što publika možda i ne može doživjeti, gledajući s jednog mjesta, te da je Mara očito bila dio umjetničkog čina, a ne tek kao fotograf koji dokumentira predstavu. Činjenica je da je ovaj pristup nadogradnja samog djela, pa je Vučjak sada dobio još jedan čin.

Mara Bratos Dubravka Vrgoc Zvonko Makovic
Mara Bratoš, Dubravka Vrgoč i Zvonko Makovac


Mara Bratoš rođena je u Dubrovniku. Godine 1998. diplomirala je na Akademiji za dramske umjetnosti u Zagrebu, na odsjeku Filmsko i TV snimanje. Izlaže od 1995. godine na nizu samostalnih i skupnih izložbi, među ostalim, u galerijama Račić, Karas, u zagrebačkom MSU-u, u galeriji PM HDLU-a, u Umjetničkoj galeriji i u galeriji Otok u Dubrovniku. Surađivala je sa Zagrebačkim kazalištem mladih. Izložba se realizira unutar ULUPUH-ovog programa u Galeriji Karas. Može se razgledati do 15. veljače, od utorka do petka od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Ponedjeljkom i praznikom galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

 

Ivica Buljan Mara Bratos

Mara i Ivica Buljan, redatelj Vučjaka @ HNK

Borut Mihalic

Borut Mihalić

Loredana Bahoric

Loredana Bahorić

Mara Bratos Denisa Pecotic

Dženisa Pecotić i autorica izložbe

Tihana Harapin Zalepugin

Tihana Harapin Zalepugin

vucjak galerija karas 2

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.