Username *
Password *
Remember Me

Promijenila je svijet mode u šezdesetima, a danas je, sa 65 godina, postala zaštitno lice za L'Oreal: slavna Twiggy iliti Lesley Hornby vraća se na scenu. Iako je na početku karijere bila mnogo mršavija i sitnija od tadašnjih kolegica, ubrzo je postala zvijezda, nešto kao Kate Moss kasnije u devedesetima.

twiggy

Danas je većina modela vitka baš kao Twiggy - ovdje izgleda kao iz neke nove kampanje, na primjer one Saint Laurent za ljeto 2015. osim po sitnoj građi, postala je poznata, i ostala do danas, po kratkoj bob frizuri i velikim trepavicama. Danas brojni vizažisti reinterpretiraju Twiggy look s debelom linijom olovke za oči, bijelim sjenilom i više slojeva maskare, ili umjetnim trepavicama. Uskoro je karneval – upravo je njezin lik među najpopularnijim.

twiggy loreal professionnel uk

Prva službena L'Oreal Professionel fotografija - postala je ambasadorica linije proizvoda za kosu

976053 twiggy 9

U društvu Kate Moss, 2000., u majicama za podršku kampanje Breakthrough Breast Cancer

Kate and Twiggy

Tako je sve počelo: početkom 1966. salon londonskog frizera Leonarda trebao je mlade modele za isprobavanje novih hit frizura, a jedna od njih bila je i Twiggy, još uvijek nepoznata javnosti. Kad je njezinu fotografiju u salonu vidjela modna novinarka Daily Expressa, Deirdre McSharry, pitala je Leonarda tko je ona, a ostalo je povijest. Iste godine (bilo joj je samo 16!) Daily Express ju je proglasio modelom godine, a sljedeće je već radila za brojne magazine diljem svijeta.

twiggy-vogue

Kasnije se posvetila glumačkoj karijeri, bila voditeljica, pjevačica, objavila knjigu Twiggy in Black and White, te nastupala s brojnim poznatim glumcima, radila na dobrotvornim projektima, surađivala s brendovima poput Marks & Spencer... No, bila je i ostala ikona mode i ljepote, obilježivši šezdesete kao vrijeme kratkih haljina, kratkih frizura i izvrsnog make-up stila.

1960s-twiggy-lashes cr

slide 305037 2614937 original