Username *
Password *
Remember Me

Rebeka, Paola i Dora obožavaju balet, a u sklopu projekta Život je ples hrvatski dizajneri dizajnirali su baletne papučice samo za njih. Tri djevojčice pobijedile su u online nagradnoj igri u kojoj su nacrtale svoje papučice iz snova koje su potom za njih dizajnirali Boris Pavlin, ELFS i Martina Franić.

 svi cr

- Iznimna nam je bila čast sudjelovati u projektu Život je ples, a posebno u završnoj fazi kada smo realizirali dječji dizajn u stvarnost. Odrasli, a pogotovo stručne osobe mogu djeci pomoći u realizaciji njihovih ideja pogotovo ukoliko realizacija istih zahtjeva tehničke vještine kojima djeca još uvijek ne barataju. Ponosni smo da smo Dorinu ideju pretočili u stvarnost - izjavili su Aleksandar i Ivan, poznatiji kao kreativni dvojac Elfs.

objecrurice crtez

Jedanaest je hrvatskih dizajnera i kostimografa dizajniralo baletne papučice od čije je aukcije i prodaje prikupljeno 17 840,00 kuna koje će biti uplaćene u Fond za inozemne pedagoge pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Osim navedenog iznosa, svog honorara na projektu Život je ples odrekli su se dizajneri Ivona Martinko i Boris Pavlin.

Ukupno 28 dizajniranih baletnih papučica licitirano je na aukciji koja se održala u prosincu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu gdje su se okupile mnoge osobe iz cijele Hrvatske kako bi dale svoj doprinos u ovoj priči. Baletne papučice koje nisu pronašle na aukciji svoga vlasnika, bile su dostupne na Internetu za online kupovinu.

 dodjela

Život je ples inicijativa je tvrtke ENTI-ŠPORT d.o.o. koja se organizira povodom njenog 20. rođendana i 10. godišnjice dućana NTS sportswear. Ovaj projekt je društveno odgovorna akcija koji ima za cilj osvijestiti javnost o važnosti i održanju kulture plesa jer su u Hrvatskoj tek 2013. godine pokrenuti prvi sveučilišni studiji iz područja plesne umjetnosti u sklopu ADU Sveučilišta u Zagrebu.

Zbog neriješenog prostornog pitanja i potrebe za domaćim i inozemnim stručnjacima s područja plesa, što je ujedno i posebnost Odsjeka plesa na Akademiji dramske umjetnosti, potrebna su značajna novčana sredstva. Ovaj projekt podsjetio je hrvatsku javnost zašto je ples važan dio njihove kulture te pokazao način kako svi mogu doprinijeti na tom području.

OPEN ZIVOT JE PLES

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location