Username *
Password *
Remember Me

Izložba „Po Švicarcima / À la Suisse“ grafičkog dizajnera Gorana Martina Štimca otvara se u srijedu, 3. prosinca u 19 sati u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, u Tkalčićevoj 14. Po likovnom uzoru na takozvani internacionalni stil (švicarski stil) u grafičkom dizajnu, dominantan 50-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, posebno na radove švicarskih dizajnera Max Hubera i Josef Muller-Brockmanna, autor će izložiti seriju foto-grafičkih kolaža - crno bijelih fotografija, ručno rađenih klasičnim postupkom, na kojima je naknadno djelovao prozirnim folijama u boji i samoljepivim slovima.

 04


„Švicarski stil, a Hubera posebice, uzeo sam kao polazišnu vizualnu formu, kao look kojeg nastojim kopirati. Sadržajno, fotografije prikazuju motive otočkog gradića, iz banalnog razloga što sam ih snimao za vrijeme godišnjeg odmora u Postirama na otoku Braču, mjestu gdje i inače godinama ljetujem (jer sam “priženio bračku”). Iako se u današnjem digitalnom dobu, u par minuta, s par klikova i par Photoshop layera taj look vrlo lako postiže, odlučio sam si maksimalno zakomplicirati te valjda u čast davnih prethodnika, raditi sve potpuno analogno (u tome je cijeli štos). Konačni rezultat smatram zapravo tek skicama ili studijama za neke buduće turističke(?) plakate, koje vjerojatno nikada neću realizirati.” (Goran Martin Štimac, iz kataloga)

01


Goran Martin Štimac (r. 1971) je grafički dizajner iz Zagreba. Od 2006. godine vodi vlastiti studio Razum&Osjećaji, specijaliziran za art direkciju u oglašavanju. Dobitnik je niza nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim oglašivačkim festivalima poput New York Festivals, Graphis Poster Annual, Epica, Eurobest, MIAF, Magdalena, Effie Croatia, Festo, izložbama ZGRAF-a i HDD-a, itd.
Član je Hrvatskog dizajnerskog društva, Sekcije za grafički dizajn i vizualne komunikacije ULUPUH-a, Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog kluba kreativaca (ADCC).

Izložba će se moći pogledati do 15. prosinca, radnim danom od 10 do 17 sati, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom i praznikom galerija zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

 

02030506

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.