Username *
Password *
Remember Me

Orašar, kao jedna od najboljih blagdanskih tema za djecu i odrasle odličan je početak prosinca: u nedjelju navečer Teatar Aplauz pred krcatim je gledalištem premijerno izveo svoj novi mjuzikl, pa su pod redateljskom palicom osnivača Aplauza, Marka Jurage i glavne glumice te autorice songova i glazbe Lane Blaće oživjeli slavni Orašar, Vila Šećera, Kralj Miševa, Vila Snijega, Lope de Chocolate te mnogi drugi likovi… Zagrepčani su uživali u raskošnom glazbeno-scenskom nastupu i atraktivnoj sceni Teatra Aplauz koji se nalazi u Zvonimirovoj 63, bivšem kinu Mosor.

Orasar 4 cr
Planovi osnivača Aplauz Teatra vrlo su ambiciozni, mjuzikl Orašar već je preveden na engleski i njemački jezik te vjeruju da će kroz neko vrijeme oživjeti i na nekoj od pozornica izvan Hrvatske.

Osim Lane Blaće koja glumi Klaru, u glavnoj muškoj ulozi Orašara i princa Alberta pojavljuje se Matko Knešaurek, dok Klarine roditelje glume Jasna Jozić i Goran Malus ili Ivan Đuričić. Kao kralj miševa zablistao je Slavko Juraga koji je ujedno oduševio i sjajnom maskom. Lana Blaće, pred kojom je bio vrlo zahtjevan zadatak osmišljavanja atraktivnih songova, a u suradnji s Markom Juragom, osmislila je čitav drugi čin: - jako sam sretna što se konačno ostvario moj san - stvaranje bajke prepune mašte, a upravo je Orašar priča uz koju sam odrastala - istaknula je Lana - ovaj je mjuzikl namijenjen i djeci, no i odraslima jer nosi poruku koliko je važna mašta, kao i ostvariti vlastite snove - .

Orasar

Ansambl s trideset izvođača te plesna skupina Mind Will pod vodstvom Siniše Križaja, izveo je 25 songova i razigranih plesnih izvedbi. Jedna od atrakcija izvedbe je atraktivna scena koja se sastoji od dva prizorišta, te vrlo privlačni rekviziti, torte visoke 2 metra, velike šećerne lizalice, ogroman sat i veliki sirevi. Raskošni kostimi djelo su kostimografkinje Emilije Šušković Jakopac i asistentica Nike Valentić i Tiane Pivčević, studentica kostimografije s Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Koreografiju potpisuje Dejan Jakovljević, a Matija Škvorc voditelj je zbora koji ujedno potpisuje i zborske aranžmane.

Orasar 3 crOrasar 4 crOrasar 5 crOrasar 6 cr

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.