Username *
Password *
Remember Me

Ove sezone Fashion Week Zagreb, kao i uvijek ugostit će brojne dizajnere: od 28. do 30. studenog u Hypo Centru predstavit će se Ivana Popović, Ana Kujundžić, Monika Sablić, Igor Galaš, Simone Manojlović, Matea Jukić, Larie by Marina Lacković, Kruno Jendrijev, Iggy Popović, Blackpearl by Sara Lončarić i Zjena Glamočanin. Od stranih dizajnera vidjet ćemo revije brendova Fabryan (London), The Rodnik band (London), Holy Ghost (Muenchen), DB Berden (Istambul, Edeline Lee (London), Pol Design (Madrid), Claudine Ivari (Pariz). 

Edeline Lee
Edeline Lee


Na konferenciji u Gold Class Cinestaru u zagrebačkom Arena centru dizajneri su najavili nova iznenađenja: Popovićka svoje kišobrane i chic kabanice, kako je sama rekla, koje je zamislila kao praktičan odjevni predmet koji se može spremiti u torbicu, a kad se odjene, postaje pravi statement komad. Galaš je pripremio kolekciju posvećenu Gospodarima prstenova, dok Iggy Popović najavljuje najšareniju kolekciju ikad, inspiriranu Afrikom. Kolekcija prošlosezonske pobjednice Next Generation natječaja Blackpearl by Sara Lončarić ove sezone osmislila je kolekcija nalik na haiku poeziju, otkrila je: -  kreacije su pročišćene, bez suvišnih detalja. Zjena Glamočanin, talentirana dizajnerica iz Dubrovnika, pripremila je kazališnu reviju inspiriranu noćim životom tridesetih, dok je Simone Manojlović izradila crnu kolekciju inspiriranu islamskom kulturom. 

fweek pressica
Dizajneri na konferenciji u Arena centru


S Pariz Fashion Weeka dolazi dizajnerica Claudine Ivari koju obožavaju francuske zvijezde i glumice, ali i pjevačica Beth Ditto. Iz Istanbula s MBFW-a stiže brend DB Berdan za koji kreiraju majka i kćer, pod motom da buntovna moda ne poznaje dob. Iz Londona dolazi Edeline Lee koja je iskustvo stekla  u studijima Alexandra McQueena, Johna Galliana i Zac Posena, a njen talent otkrio je kultni novinar Hamish Bowles.

 

pol design
Pol Design

 

Claudine-Ivari-Art-Ensuite-bloh-hotel-elysees-mermoz-3
Claudine Ivari  

Fabryan2015-5763web-2 cr
Fabryan