Username *
Password *
Remember Me

Brijanje na starinski način vjerojatno je kao neki mini wellness za bradu: još jedan dokaz da se svjetski muški trendovi okreću pravim frajerima koji se brinu o svojoj bradi i brkovima je sinoć otvoren Jack’s Barber Shop u zagrebačkoj Preradovićevoj 17.

Gentleman Jacks Barber Shop frizeri

UGentleman Jack’s Barber Shopu rade poznati zagrebački frizeri i retro znalci iz salona Cookie, Salon i Green Deco, među njima i vlasnik Green Deco-a, Matija Ptić, jedan od prvih koji je ovaj trend doveo u Zagreb i Hrvatsku.


Radi se o pop-up, privremenoj brijačnici u kojoj se usluge ne naplaćuju, već se daju dobrovoljni prilozi za Hrvatsku ligu protiv raka, uz poseban fokus na osvješćivanje javnosti o problemu raka prostate kroz globalnu akciju Movember. 

- Otvaranjem Gentleman Jack’s Barber Shopa želimo potaknuti oživljavanje kulture brijačnica u Zagrebu, a možda i šire. Namjera nam je brijačnici vratiti poziciju koja joj pripada, a to je mjesto druženja, baš kao što su to nekad brijačnice i bile - ističe Tomo Ricov, direktor agencije Pepermint koja je osmislila i realizirala ovaj projekt.

Tomo Ricov i Boris Kovaček organizatori
Tomo Ricov i Boris Kovaček (a.k.a. Gospon Fulir) iz agencije Pepermint

Uz brijanje i šišanje, u Gentleman Jack’s Barber Shopu može se slušati glazba isključivo s vinilnih ploča, širokog spektra, ali uglavnom vintage tematike - soul, jazz, swing, rock'n'roll, rockabilly, funk. Posjetitelji će, uz najprodavaniji svjetski viski, moći razgovarati, družiti se, čitati novine ili samo upijati energiju prostora.

Uređenje, izuzetno prilagođeno samoj priči, napravljeno je u suradnji s dizajnerom i akademskim kipatom Nedjeljkom Mikcem. O uređenju Ricov ističe: - uređenje brijačnice je kombinacija različitih stilova, ali je u osnovi živopisan prostor u stilu brijačnica koje su bile u Zagrebu 30-ih, 40-ih i 50-ih godina. Opremili smo ga starim ormarima, lampama, okvirima i stolicama, od čega dobar dio potječe iz kolekcije Igora Receka, stručnjaka za restauraciju vintage namještaja. Htjeli smo napraviti pravi muški prostor, a posebno smo pazili na detalje, poput starog brijaćeg materijala, prepariranih životinja i vintage lutaka - .

barber shop 22

Kao prvi pop-up barber shop u Zagrebu, Gentleman Jack's Barber Shop bit će otvoren do 1. siječnja 2015. godine. Svi zainteresirani moći će se šišati i/ili brijati od 17 do 23 sata, dok će subotom brijačnica raditi dvokratno - od 11 do 15 sati, te od 20 do 23 sata.

barber shoo 11barber shop15barber shop 1barber shop 3