Username *
Password *
Remember Me

Fantomske maske sinoć su obilježile pistu 9. Modnog ormara & diego dalla palma u Zagrebačkom plesnom centru, u sklopu večeri Eksperimentalni laboratorij studenata zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta: lica modela autorica Nevenka Buzov prekrila je gipsom i gazom, a tijela oplela u crni trakasti volumen. Hladna lica bez emocije suprotstavila su se očito ženstvenim formama, nježnima na jedan mračan način, čak pomalo romantičan…

 

Foto: Robert Ballon

IMG 7942
Nevenka Buzov - gusto nabrane i poredane, isprepletene trake tvorile su mega jakne i haljine: sa svih strana kreacije su otkrile Nevenkin talent i oduševljenost skladom i moći ratnika  budućnosti. 

IMG 7749

Održana je i revija prošlogodišnjeg pobjednika – Anđelko Kaser predstavio se teatralnom kolekcijom i na krinoline prenio čitav cvjetni vrt nekog zamišljenog dvorca.

IMG 7747
Anđelko Kaser

IMG 7877
Crnu je koristila i Moni Lacko – poigrala se burkom koju je smjestila na muške kreacije, zanemarila pravila i nadogradila siluetu kontrastnim sjajnim detaljima u odliku mikro prsluka koji su se smjestili na gornji dio.

 

IMG 7790

Pionira malenih sjetila se Gabrijela Krešić: bez obzira na konotaciju bivšeg političkog sistema, autorica je napravila dobru pret-a-porter kolekciju i poigrala se bolero krojem, haljinama na kopčanje, a sve je to ukrasila martensicama. Bijela, crvena i plava pojavljuju se u kolekciji čija je jedna od najatraktivnijih haljina s krilima - jednostavnoj kreaciji na kopčanje buduća je dizajnerica dala simpatične obline…

 

IMG 7896
Matej Lovrić izašao je na pistu i u ulozi modela. Osim ženskih kreacija koje su podsjećale na zečice, pedesete i vruće plesačice, za sebe je napravio veliku jaknu s krznom, očito je da ima dobre ideje kad je riječ o muškim kolekcijama…

 

IMG 7758
Mirjana Klepić inspirirala se alien-geigerovskim oblicima, njezin je ruksak poput nekog čudovišta, a detalji od prave kože podsjećaju na moćne životinje… Još jedna snažna kolekcija koja bi se mogla odlično pretvoriti u svakodnevnu i nosivu!

 

IMG 7964
Tena Šestan i Jure Mindoljević zamislili su se nad arhitektonski skladnim formama, njihovi su kaputi pod utjecajem geometrije i pravilnosti, u sivoj i crnoj. Moment snage demonstrirali su pojačivačima za lakat - sportski elementi definicija su modernog urbanog stila.

 

IMG 7798
Iva Šimunović vratila se u djetinjstvo i osmislila kolekciju lutaka, narasle su i odjenule traper od glave do pete, a na pisti su im se pridružile i njihove omiljene igračke!

 

IMG 7863

Mnogo hladniji pristup imala je Nikolija Baretić - koristila je sivu eko kožu za visoku siluetu, no dinamika je napravljena valovima koji su strateški smješteni tako da u potpunosti mijenjaju figuru…


Modni ormar nastavlja se večeras i sutra u Zagrebačkom plesnom centru, a u sklopu manifestacije održat će se i izložbe na više lokacija, kroz cijeli studeni. Proglašenje najboljih sinoćnjih kolekcija od strane žirija na rasporedu je večeras. 

IMG 7918
Nikolina Kentrić - mega perforacije i skulpturalnost razbijaju formu tijela

IMG 7779
Sandra Debanić - 3D tekstura naglašava volumen i omekšava crnu siluetu

IMG 7999
Erik Pižent - luckasta ljubiteljica mode u sterilno bijeloj kreaciji

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location