Username *
Password *
Remember Me

Cilj projekta Život je ples je prikupiti sredstva kao financijsku podršku održanju novoosnovanih plesnih studija na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U tu će svrhu 12 dizajnera i kostimografa dizajnirati špice koje će biti prodavane putem aukcije, a sredstva će biti uplaćena u Fond za inozemne pedagoge.

OPEN ZIVOT JE PLES
Boris Pavlin (lijevo) fragilnom kreacijom otkriva svoj bajkoviti potpis

Kreativaci koji će svojim angažmanom dati podršku Studiju plesa su: Alan Hranitelj, Silvio Vujičić, Boudoir, Elfs, Juraj Zigman, Ivona Martinko, Matija Vuica, Link by Ogi Antunac & Zoran Mrvoš, Dženisa Pecotić, Ivana Bakal, Mario Miše i Boris Pavlin.

BOUDOIR 2
Atelje Boudoir

Ovih dana dizajneri su prionuli na posao i odškrinuli vrata svojih ateljea u kojima se sada kreativno bave i jednim parom baletnih papuča koje će prodajom omogućiti bolje funkcioniranje novoosnovanih plesnih studija na Akademiji dramske umjetnosti. Svaki u vlastitom kreativnom svijetu, modni znalci osmišljavaju kreaciju u specifičnom stilu, jer će se itekako pobrinuti da ove šlapice otkrivaju njihovu zamisao, ideju, njihov stil i modnu viziju.

DZENISA 1
Dženisa Pecotić surađuje s balerinama svakodnevno - iskusna kostimografkinja zna kako napraviti kreativni balans!

Upisivanjem prvih studenata na studijske programe Suvremenog plesa i Baletne pedagogije učinjen je prvi korak ka konačnom uspostavljanju kompletne obrazovne vertikale u plesu, što je u zapadnom svijetu norma već preko 50 godina.

Nepostojanje visokoškolskog plesnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj marginaliziralo je ples i sve njegove predstavnike te ugrožavalo kvalitetu opstanka i mogućnost sustavnog razvoja cijelog jednog umjetničkog područja čiji rezultat je zaostajanje za europskim trendovima u kulturi i obrazovanju.

LINK OGI ZORAN
Link - Ogi Antunac i Zoran Mrvoš pripremaju iznenađenje...

Partneri projekta su: Akademija dramske umjetnosti, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Škola za balet i ritmiku, Škola za klasični balet, Hrvatsko društvo profesionalnih baletnih umjetnika i Udruga plesnih umjetnika Hrvatske.

Zaštitno lice projekta je balerina Mirna Sporiš.

Foto: Jan Iveta

ELFS 1
Elfs

IVANA BAKAL 2
Ivana Bakal

IVONA MARTINKO 1
Ivona Martinko

MARIO MISE
Mario Mrše

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location