Username *
Password *
Remember Me

Kako skladno barataju umjetnici kistom i temperama, tako i make-up artisti i modni dizajneri kreiraju svoju formulu: tema je zanimljive suradnje australske manekenke Amy Finlayson koja je promijenila zanimanje i postala – umjetnica.

artistic-shoot-margaret-zhang8 cr


U njezinom ateljeu zanimljiv je modno-likovni editorijal napravila fotografkinja Margaret Zhang, gdje su autorice spojile onaj stilski moment koji se posljednjih sezona obraća upravo slikarstvu. Brojni su se kreativci kroz modne kolekcije tijekom prošlog stoljeća ugledali na likovne umjetnike, počevši od Yves Saint Laurenta koji je 1965. godine osmislio liniju posvećenu Mondrianu... Nedavno su Dolce & Gabbana ponudili čitav niz teatralnih kreacija sa šarama koje podsjećaju na one napravljene kistom, a priča se nastavila kroz brojne pret-a-porter kolekcije (Prada, Celine, Chanel...) koje promoviraju upravo apstraktne umjetnike. No, rezultat editorijala Amy i Margaret su nosive, jednostavne kombinacije i fantastičan make-up koji izuzetno dobro daje na atmosferi. 

artistic-shoot-margaret-zhang1 crartistic-shoot-margaret-zhang2 crartistic-shoot-margaret-zhang3 crartistic-shoot-margaret-zhang4 crartistic-shoot-margaret-zhang5 crartistic-shoot-margaret-zhang6 crartistic-shoot-margaret-zhang7 crartistic-shoot-margaret-zhang9 cr