Username *
Password *
Remember Me

Krie dizajn, odnosno autorica Kristina Burja obožava grunge, odlično je sinoć na pisti Fashion.hr-a na Zagrebačkom Velesajmu interpretirala taj modno-glazbeni pravac s početka devedesetih i osmislila pret-a-porter kombinacije upotpunjene prslucima i kaputima. - Koristila sam i ovoga puta svoj omiljeni motiv, pticu Feniksa, no zimska je varijanta nešto jača, dešava se kao bijeli print na težim teksturama, u kombinaciji s eko-kožom. Često radim kožne hlače, pa i po mjeri, no predstavila sam ovoga puta eko modele, jer ipak ih je lakše održavat, mogu se prati i u mašini. Ramena su naglašena, imaju nešto poput krila, a tu je i hrvatski pleter, motiv koji vidite na haljinama i prslucima -  istaknula je Burja.

KRIE DEFILE
Krie Design


Ovoga puta Burja je koristila i usluge stiliste modne revije - posao je super odradio poznati street-style fotograf Goran Čižmešija, inače modni dizajner po struci, koji je prije foto-karijere radio za nekoliko hrvatskih modnih kuća. Kristina i Goran stilski su se našli na sličnoj valnoj duljini: dizajnerica je oduševljena, a Goran je, slobodan u svojoj kreativnosti, složio odličan styling koji je na modnim revijama gotovo bitan kao i same kreacije. Stvarno kvalitetan posao i čini se, novi super tim!

KRIE 13
Krie Design


Osim Kristine Burje pistu je sinoć osvojila i autorica Katarina Smolić a.k.a. Obekei. Visoko urbani brend inspiriran je sportsko-reperskim stilom, trenutno vrlo modernim, te spaja različite retro utjecaje. Očit je i stil osamdesetih, a sve je upakirano u divan sportivo okvir – jedan od zanimljivijih momenata je ulet ultra kratke bijele košulje s aplikacijama na kragni plus mrežasta suknja. Kad radi majicu inspiriranu dresom, brojka je zlatna i izlazi iz okvira: radi se o edgy pristupu jednoj modernoj priči. Možemo je zamisliti kao suradnicu nekog mega sportskog brenda za koji kreira street-style kolekcije!

OBEKEI DEFILE
Obekei


Hedra design by Ana Jagić prednosta daje nabiranju tkanina koje tvore 3D motiv, kao i linijski podšišanom krznu: radi se o motivu koji podsjeća na side-cut i punk. Koristi bazične tonove, crnu i sivu, te dinamiku stvara koraljno crvenom. Mlada autorica tek je na početku, imala je sinoć prvu reviju, no ipak je predstavila kolekciju razrađenu do posljednjeg detalja.

HEDRA 3
Hedra by Ana Jagić