Username *
Password *
Remember Me

Nastupom prvih četvero natjecatelja u nedjelju, 12. listopada započelo je ovogodišnje izdanje 11. Međunarodnog natjecanja Ferdo Livadić u okviru Samoborske glazbene jeseni. Svojim recitalom započeli su ga harmonikaški Duo Furioso (Nikolina Furić i Mirko Jevtović) izvedbom djela Bacha (Koncert za orgulje u d-molu, BWV 596), Ganzera (Meccanico) te Vladislava Zolotarjova (Rondo capriccioso) uz dvije praizvedbe – Ruže vjetrova Branimira Rezića i Conversation on Colour and Space Rolfa Gehlhaara.

SGJ-Aljaz Razdevsek

Prve večeri 11. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić, koje se održava u okviru Samoborske glazbene jeseni. Nastupili su Duo Furioso (harmonika), Aljaž Razdevšek (saksofon), Petar Klasan (klavir) i Hiwote Tadesse (viola).

Saksofonist Aljaž Razdevšek predstavio se publici u Galeriji Prica i prosudbenoj komisiji djelima Milhauda (Scaramouche), Decrucka (Sonata za alt-saksofon i orkestar u Cis-duru) te Pieta Swertsa (Klonos), a u obaveznoj izvedbi djela hrvatskog autora odlučio se za Quarter Tone Waltz Gordana Tudora.

SGJ-Petar Klasan

Pijanist Petar Klasan za svoj je recital priredio skladbe Davorina Kempfa (Mariposa de luz), Franza Schuberta (Wanderer-Fantasie u C-duru, op.15), Claudea Debussyja (Estampes) te za kraj Fredericka Chopina (Etida za klavir u a-molu).

SGJ-Hiwote Tadesse

Završnica prvog natjecateljskog dana pripala je Hiwote Tadesse na violi. U svom programu ponudila je Sonatu za violu i klavir Rebecce Clarke, Carmen fantaziju Franza Waxmana, a za djelo domaćeg autora izabrala je Brevis varijacije na istarsku temu Alana Kljaića.

Nastupe natjecatelja pratila je prosudbena komisija u sastavu Vladimir Kranjčević (dirigent), Michael Flaksman (violončelist), Gernot Süβmuth (violinist), Ivana Kocelj (muzikologinja) i Srećko Bradić (skladatelj), a dodjeljuju se Nagrada Ferdo Livadić za najbolji ukupni nastup (15 tisuća kuna sponzora Hypo Alpe-Adria-Bank te recital i autorska skladba na Samoborskoj glazbenoj jeseni dogodine) te Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog autora (10 tisuća kuna i recital na Samoborskoj glazbenoj jeseni dogodine). Pobjednici će biti proglašeni u utorak, 14. listopada.

Natjecanje Ferdo Livadić nastavlja se i u ponedjelajk, 13. listopada nastupima Karla Ivančića (klavir), Ganne Lysenko (viola), Sande Vidaković (flauta) i Leona Košavića (bariton). Recitali počinju u 17 sati u Galeriji Prica.


SGJ-Duo Furioso
Duo Furioso

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.