Username *
Password *
Remember Me

Riječka modna scena dobiva stilski dragulj: u ponedjeljak, 6. listopada, na četvrtom katu Robne kuće Ri svoja retro vrata otvara Vintage Getaway, butik s izabranom odjećom i modnim ali i detaljima za opremanje doma, koji su uščuvani i stariji od dvadeset, trideset godina.

vintage rijeka 3

Koncept trgovine osmislili su supružnici Tjaša Gračner, začetnica vintage pokreta u susjednoj Sloveniji, i Toni Matuslović, strastveni kolekcionar zanimljivih predmeta. Trgovina je koncipirana kao odskočna daska za buduće nostalgično obojane događaje koji će povezivati Riječane, promovirati ponovnu upotrebu stvari i poticati kreativnost.

vintage rijeka 6

Vintage Getaway je nastao iz hobija, kojega je Tjaša Gračner, zajedno s prijateljicama, u susjednoj Sloveniji započela prije pet godina. Tada u Ljubljani, gdje je živjela, u poplavi trgovina konfekcijskom robom, nije bilo moguće pronaći niti jednu trgovinu koja je u ponudi imala vintage odjeću. Malo u šali, malo za ozbiljno, odlučile su organizirati prodajnu modnu reviju odjeće i modnih dodataka iz druge ruke.

vintage rijeka 7

Događaj je bio toliko uspješan da se razvio u prvi projekt nostalgično obojanih događaja, imena Vintage Vikend, koji su potakli lavinu otvaranja vintage trgovina u Ljubljani. Pod okriljem projekta odvili su se brojni sajmovi, predstava burleske, fotografske izložbe i modne revije. Konačno je sa suprugom Tonijem Matuslovićem odlučila proširiti posao i ostvariti ideju o vlastitom butiku u Rijeci, koji će se od second-hand trgovina razlikovati po izabranoj ponudi artikala starijih od 20 i mlađih od 100 godina.

vintage rijeka 2


Toni je pasionirani sakupljač zanimljivih sitnica iz naše i vaše mladosti. Jedan je od onih koji se drži načela »sve jednom dobro dođe« i jako rijetko baci neku stvar. U njegovom autu još sviraju kazete, a najveće zadovoljstvo mu predstavlja pretraživanje prašnjavih tavana i obilazak buvljaka, bez kojega ne prođe ni jedno putovanje. Tjaša i Toni kažu da će u njihovoj trgovini biti moguće pronaći sve, od raznolike ponude odjeće, modnih dodataka i nakita, do starinskih telefona, manjeg  namještaja i brojnih (ne)običnih predmeta, koji će osvježiti svaki dom te vas nadahnuti sjećanjima.

 

vintage rijeka 1

 

Osim trgovine Vintage Getaway, Tjaša i Toni planiraju i niz nostalgično obojanih događaja i već se vesele budućoj suradnji s kreativcima, kako iz bliže, tako i šire okolice. U Rijeku bi htjeli donijeti svijest o značenju ponovne upotrebe stvari, cikličnosti mode te odmaku od uniformnosti konfekcijske odjeće.

Foto i tekst: Primož Oražem, Tjaša Gračner

 

 

 

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Volim vintage komade jer odišu nekim divnim, minulim vremenima...

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location