Username *
Password *
Remember Me

Naši su dizajneri doktorirali japanski dizajn: sinoć je u Muzeja automobila Ferdinand Budicki održana prva večer ovosezonskog Cro A Portera uster starih fancy vozila u kojima se vozikala nekadašnja creme de la creme lokalnog društva, a danas oko tih dobro očuvanih limenih ljubimaca šeću modeli s vizijama naših autora pod mega utjecajem Japana i njegove savršene estetike. Predstavili su se naši znalci: XD Xsenia Design, Vedrana Mustela, Etna Maar, Mario Vijačkić, Even East i Spirit by Tomislav Bahorić.

even east 5
Even East

Vedran Sardelić a.k.a. Even East izravnao je račune s japanskom estetikom i osmislio čudesan svijet spojen sa stripovski moćnim junakinjama koje balansiraju na platformama i donose novu viziju. Negdje između kazališnog kostima i pret-a-portera snašao se njegov dizajn, no kad se sve raščlani, očito su to komadi koje možemo nositi na štikle ili starke. Vedran kombinira siluetu pedesetih i četrdesetih i kreira za damice istančanog modnog ukusa. Eklektičnost donosi kroz slojevite kombinacije boja i motiva modnih magazina.

xenia design 4

Ksenija Vrbanić a.k.a. XD predstavlja ljubav za crnim i transparentnim, igra se punim i otvorenim plohama, naglašava siluetu i mijenja je raznim perforacijama. Svoj je kreativni svijet omekšala pastelno plavom, uz dozu mekog pamuka, čime njezina nova sezona dobiva na ženstvenosti i senzualnosti. Ksenija je jedna od naših autorica koja u svijetu ima odlične suradnje, concept dućani naručuju njezinu svaku kolekciju, pa je ovo ujedno lekcija o tome kako naći svoj stil i opstati u svijetu mode!

etna maar 2

Andrijana Subotić Pjajčik a.k.a. Etna Maar nastavlja svoje pleteno putovanje i donosi meku jesensku priču o fluidnim haljinama, kaputima i hlačama. Njezino je modno pravilo i udobnost, pa Andrijana uvijek pripazi da svari budu podatne, izbor tkanine uvijek je detaljno promišljen, ona stvara za žene koje žele vrhunski praktičan i udoban pret-a-porter, u sivim i crnim tonovima, no opet su neki detalji posebni. Na primjer prednjica i zadnjica od različitih tekstura daju kolekciji dinamiku, te se dotiču jednostavne modne formule koja izaziva onaj toliko željeni wow efekt.

vedrana mastela 6

Vedrana Mastela, novija na sceni, prepoznatljiva je postala po intervencijama u tekstilu, njezine su rupe i rupice već prihvaćene, a sada je njima pribrojila i transparentne jednostavne plohe. Siva i crna pod utjecajem su sportskog stila, ona predlaže velike prozirne haljine, topove i šavove u bojama,  kojima naglašava geometričnost krojeva.

spirit by TB 2

Tomislav Bahorić a.k.a. Spirit by T.B. donosi mušku kolekciju pod utjecajem unisex krojeva, jakne su i muške i ženske, haljine glume tunike za oba spola. I odlično im pristaju! Crna je njegov medij, no tu i tamo monotoniju plohe razbija urbani metalni nakit. Njegove jakne nose i dečki i cure, hlače su šire, veste također. Vuna je opuštena i sputana tregerima, vidljiv je lagani utjecaj punka koji se da nositi na dnevnoj bazi. Još jedna odlična kolekcija sina naše legendarne autorice Loredane Bahorić! Uspjeh majke i sina potvrdila je i nedavna narudžba za concept dućan u Dubaiu.

mario vijackic 4

Mario Vijačkić koristi renesansne poveze na glavi i kombinira ih sa sportskim stilom, trake su njegov omiljeni detalj. Nalaze se na prozirnim haljinama, čarapama, hlačama. Radi se o slojevitom stilu nježnih tonova, tu je najviše bijele i crne, dok dinamiku daju žuta i tamno plava. Sklad je obavezan: njegove kreacije djeluju matematički točno!

radovi u tijeku cap i ca

Cro-A-Porter danas se seli na zagrebački aerodrom Pleso, gdje od jutra traju pripreme za sljedeće tri večeri modnih revija naših poznatih dizajnera.

 

 

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Najviše mi se svidjaju kreacije Tomislava Bahorica, jako kreativno!

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location