Username *
Password *
Remember Me

Početkom jeseni hrvatska kulturna scena dobit će pravu art poslasticu: u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu 2. listopada otvara se izložba jednog od najcjenjenijih umjetnika nadrealizma, Joana Miróa. (1893 - 1983).

joan miro

Najavili su to ravnateljica Paviljona Jasminka Poklečki Stošić i direktor Fondacije Fondacije Maeght Olivier Kaeppelin, ističući da je cijena izložbe manja od 2 milijuna kuna (bilo je uspoređivanja s izložbom Picassa u Klovićevim, koja je bila mnogo skuplja). Projekt sponzorira Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i INA. Na zagrebačkoj izložbi naglasak će biti na skulpturama, djelima koja su nastala nakon 1965. godine.

barcelona joan miro

Ova je izložba na neki način nastavak na bečku izložbu koja trenutno traje u muzeju Albertina. Naime, tamo su izloženi radovi koji su nastali prije ovih koje ćemo imati priliku vidjeti u Zagrebu, među kojima će biti i tapiserije koje su nastale nakon 1965. godine. Radi se o bitnoj izložbi velikana umjetnosti prošlog stoljeća, stoga je Umjetnički paviljon, odnosno njegovo vodstvo, vrlo ponosno na još jedan uspjeh naše kulturne scene.

women-and-birds-at-sunrise

joanmiro miro chicago

Radovima slavnog umjetnika inspirirali su se brojni dizajneri, među njima i brend Céline

celine ss 2014

celine ss 2014 2

celine ss 2014 3