Username *
Password *
Remember Me

Svijet malih i velikih Zagrepčana danas su obojile Lego kockice: prvi hrvatski certified store slavnog danskog proizvođača igračaka koje potiču maštu i razvijaju motoriku danas je otvoren u Arena centru.

LEGO Certified Store Zagreb cr


Prvo su roditelji i njihovi oduševljeni klinci prvo napunili hodnike centra, da bi oko 11 sati napunili dućan veličine oko 150 metara kvadratnih kako bi izabrali nešto iz super popularnog asortimana: Lego duplo za malene, zatim klasične za one malo veće, ili cijeli set, ili pak kockice na kile!

Genijalan koncept slaganja kockica davne je 1932. izmislio Danac Ole Kirk Christiansen. Danas je ova tvrtka na području igračaka uvjerljivo najjača, čak i od Mattela koji drži Barbie. No, Christiansen, po struci stolar i udovac sa četiri sina, radio je figurice od drva sve do 1947., kad je prešao na plastiku. Lego ime nastalo je od danske fraze "Leg godit" što znači igraj se dobro.

Slavna tvrtka trenutačno zapošljava gotovo 12 tisuća zaposlenika diljem svijeta te reciklira i do 90% materijala koje koristi u proizvodnji kockica. U lipnju ove godine Grupa je pokrenula posebni istraživački institut s ciljem promocije jednakosti među spolovima, posebice kada je u pitanju kreativno korištenje i prezentiranje uradaka izrađenih uz pomoć Lego kockica.

LEGO Certified Store Zagreb2 cr

LEGO otvorenje2 crLEGO otvorenje3 crLEGO otvorenje4LEGO otvorenje9LEGO otvorenje10LEGO predvorje dućanaxDUPLO KIDS 1HY14 10546 GIRL SHOP 01xJUNIORS KIDS POLICE 10675 PONY 10674 01xLEGO brand Children 2013 003

LEGO brand Children 2013 068

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location