Username *
Password *
Remember Me

Pod simboličnim nazivom 5 dana Sarajeva u Zagrebu, u Zagrebu će se od 5. do 9. rujna održati još jedno izdanje JA BiH festivala. Na atraktivnim zagrebačkim lokacijama održavat će se predstave, premijere i projekcije filmova, izložbe, promocije knjiga, koncerti i gastro druženja. Festival počinje Sarajevskim piknikom Vlatke Kolarević, ovaj petak u Velvetu. Uz fine zalogaje govorit će se o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva, a vrhunac će biti koncert renomirane glazbenice Maye Sar u pratnji Mahira Sarihodžića.

Plakat 2014 5danaZagreb

Drugi dan festivala obilježit će Radionica kreativnosti i mašte na platou ispred kina Tuškanac, koju će voditi poznata bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović i redatelj Emir Kapetanović. Uz ovu dječju radionicu u subotu 6. rujna u kinu Tuškanac održat će se i zagrebačka premijera prvog dječjeg dokumentarno - igranog filma ‘Mit o Bosni i Hercegovini’, izložba fotografija Harisa Memija - ‘Zmajevi i fanovi’, premijera filma ‘Devet položaja samoće’ i prikazivanje filma ‘Kvintet’.

U sklopu JA BiH festivala, između ostalih biti će prikazani filmovi ‘Sarajevo – grad film’, film ‘Snijeg’ Aide Begić te film Angeline Jolie ‘U zemlji krvi i meda’. Uz veliki broj filmova, kao dio programa, Ja BiH festivala održat će se i koncert grupe Zoster u Vintage Industrial baru, promocija knjiga Jasmina Imamovića, dok će u na noćnoj sceni kazališta Kerempuh biti održane Noći Magacin Kabarea s predstavama ‘Kći’ Mone Muratović i ‘Zločin i kafana’ Aldina Tucića. Atraktivan sadržaj i kvalitetan program jamstvo su da će i ovogodišnje izdanje Ja BiH festivala pokazati  sve bogatstvo sarajevske kulture i stvaralaštva, ali i veliku povezanost Zagreba i Sarajeva.