Username *
Password *
Remember Me

Dizajneri se konstantno inspiriraju radovima iz drugih sfera: sada je slavni autor Ora-Ïto osmislio Nike tenisicu koja oblikom i detaljima podsjeća na rad utjecajnih arhitekata Charlesa i Raya Eamesa iz prošlog stoljeća.

Ora-Ito-Nike-shoe-concept 3

Dvojac je radio s drvom i plastikom, vodio se za načelima minimalizma i udobnosti, fluidnosti i futurizma. Nedavno je njihov rad oživljen - proizvodi u brojnim varijantama definiraju novu modernost. - Napravio sam hommage njihovoj slavnoj fotelji koja podsjeća na drvenu školjku, a ime kreacije je Nikeames. Pokušao sam njihovu estetiku prenijeti u dizajn tenisice. Na aprilskom sajmu namještaja u Milanu, Salone Internazionale del Mobile, vidio sam mnogo njihovog dizajna, na sve strane otkrivao se njihov izuzetan potpis. Iako su umrli prije tridesetak godina, njihov je rad itekako živ - otkriva Ora-Ïto. Cipela bi imala dva sloja, donji bi bio od goretexa, a gornjište bi krasili drveni detalji. Rezultat je ergonomski, moderan, futuristički, lagan i jednostavan – sve ono što želimo od jedne urbane tenisice.

Ora-Ito-Nike-shoe-concept1

Ovaj projekt nije naručio Nike, već ga je dizajner osmislio samoinicijativno, što mu nije prvi put: inspirira se raznim idejama i demonstrira ih na svoj originalan način, no uvijek se radi o nekom primijenjenom dizajnu. Ora-Ïto već je redizajnirao i osmislio brojne uspješne proizvode, od namještaja do raznih detalja. Sad mu je cilj izazvati Nike da proizvede ovaj model koji je zapravo idealan kao dio neke prestižne capsule kolekcije.

 

Lounge-Chair-by-Charles-and-Ray-Eames

Inspiracija: Lounge Chair & Ottoman by Charles i Ray Eames (1956. za Herman Miller)

 

Ora-Ito-Nike-shoe-concept 2

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location