Username *
Password *
Remember Me

Nastavlja se dugogodišnja uspješna suradnja festivala Rovinj Photodays i Muzeja za umjetnost i obrt: od 1. do 21.rujna 2014. zagrebačka publika imat će priliku razgledati izložbu finalista - ukupno 200 radova izložit će 21 autor.

Suzane Holtgrave HRiSRNJ PORTRET 1
Foto: Suzane Holtgrave

Radovi svih nagrađenih hrvatskih autora postaju dio fundusa Muzeja za umjetnost i obrt (Zbirka novije fotografije MUO). Natječaj generira vrijednu umjetničku zbirku te predstavlja složen, kulturno i društveno izuzetno odgovoran proces koji ima zadatak kreirati suvremenu fotografsku scenu unutar današnje medijske kulture.

Mario Topić HR DOKUMENTARNA 1
Foto: Mario Topić

Godišnji natječaj koji je u proteklih 6 godina pratio hrvatsku suvremenu fotografiju od ovogodišnjeg izdanja festivala otvoren je za cjelokupnu suvremenu fotografsku scenu. Ta značajna novost ovogodišnjeg festivala istaknuta je nazivom 1st International Competition of Contemporary Photography - 7th RovinjPhotodays, 2014. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je više od 10.350 fotografija, od čega više od 4.000 u kategoriji umjetnički koncept. Radove je prijavilo sedamstotinjak autora iz 30 država.
 

Igor Sitar HR MODA 1mjesto
Foto: Igor Sitar

Čak četvero hrvatskih autora našlo se među pobjednicima: Mario Topić, Igor Sitar, Suzana Holtgrave i Đani Celija odabrani su među sedamsto prijavljenih kandidata iz cijeloga svijeta. Svaki u svojoj kategoriji, od ukupno sedam, osvojili su velike pohvale glavnog selektora, američkog fotografskog gurua i jednog od vodećih svjetskih stručnjaka za fotografiju, Todea Papageorgea.

U prigodi otvorenja Izložbe finalista Rovinj Photodays 2014 u Muzeju za umjetnost i obrt, u ponedjeljak, 1. rujna 2014. u 19 sati, publici će se obratiti Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt / član Programskog odbora, Denis Redić, direktor Rovinj Photodaysa, Dubravka Osrečki Jakelić, voditeljica Zbirke novije fotografije MUO / članica Programskog odbora festivala te predstavnici pokrovitelja.

 

Olga Lakhtyuk Rusija PEJZAŽ 4mjesto

Olga Lakhtyuk

 

Komentari (1)

  1. tivćanka

Odlične fotografije! Inače, jako volim ovako spontane, "nenamještene" fotografije. Svaka čast autorima, treba imati dara za uhvatiti "pravi trenutak" i snimiti dobru fotografiju.

  Attachment
 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.