Username *
Password *
Remember Me

- Projekt je osmišljen po uzoru na inozemne modne manifestacije MittelModa, ITS -Trst, Royal College of Arts i Royal Academy of Fine Arts Antwerpen - pojašnjava prof. Nina Režek Wilson, mentorica projekta Modni ormar u organizaciji Zavoda za dizajn tekstila i odjeće Tekstilno-tehnološkog fakulteta, koji će se u Zagrebu održati ovog prosinca po deveti put. - Samostalni studiji tekstila i tekstilne tehnologije u Hrvatskoj po prvi su puta organizirani početkom šezdesetih godina, istovremeno kao studij na Tehnološkom-fakultetu u Zagrebu (isprva samo kemijskog, a kasnije mehaničkog i odjevnog smjera) i kao tri nezavisne više škole, u Dugoj Resi, Varaždinu, Zagrebu - .

MODNI ORMAR 1
Izložba Morane Kranjec

Kao jedino institucionalno strukovno modno umjetničko događanje u RH, Modni ormar pokrenut je 2005. godine, te je do sada razvilo kvalitetnu platformu vrhunskih stručnjaka, koji se realiziraju pred međunarodnim žirijem u svrhu promoviranja hrvatske modne i umjetničke scene. Tome svjedoče naši studenti i diplomirani dizajneri s brojnim osvojenim nagradama i međunarodnim uspjehom. Svake godine predstavi se 150 do 200 modnih umjetnika koji prezentiraju svoje radove.  

 

MODNI ORMAR 3 DAMIR BEGOVICJedan od pobjednika Modnog ormara, Damir Begović, sada je, uz kolegu Domagoja Štimca, dio brenda Twins

Središnje događanje Modnog ormara su revije mladih dizajnera u natjecateljskoj formi pred inozemnim žirijem i novinarskim žirijem, revije etabliranih dizajnera, kostimografske revije, izložbe modnih dodataka, modnih ilustracija i fotografija, stručna predavanja i radionice  međunarodnih gostujućih profesora i dizajnera.

9.MODNI ORMAR & diego dalla palma od 04.11. 2014. – 30.11. 2014 , i ove je godine simbioza malih projekata za veliki cilj, a otvorenje će obilježiti izložba u HGK. Nakon nje manifestacija se nastavlja u Zagrebačkom plesnom centru Hrvatskog Instituta za pokret i ples (HIPP) u Ilici 10.  

 
MODNI ORMAR 9 PAVLE ALEKSIC
I Pavla Aleksić jedna je od pobjednica Modnog ormara 

- Viša škola u Zagrebu počela je obrazovati dizajnere tekstila i odjeće sredinom sedamdesetih godina - priča Režek Wilson - godine 1983. više su se škole pripojile Institutu za tekstil i odjeću (u to vrijeme dijelu Tehnološkog fakulteta). Kad je 1991. Institut za tekstil i odjeću organiziran kao samostalna institucija, pod nazivom Tekstilno Tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, postao je jedinom visokoškolskom institucijom u znanstvenom polju tekstilne tehnologije u Hrvatskoj i jedinom koja se sustavno bavi znanstveno - istraživačkim radom u tom polju. Po koncentraciji znanstvenih i visokoškolskih kadrova, broju studenata i mogućnosti stručnog rada, TTF je bio najsnažnija visokoškolska institucija na području tekstila i odjeće u bivšoj Jugoslaviji, a i danas je jedan od većih fakulteta te vrste u Europi, a naše diplome su međunarodno priznate od Asocijacije tekstilnih fakulteta Europe (AUTEX) i Tekstilnog Instituta iz Manchestera (GB) za područje Commonwealtha i SAD-a - .

 

MODNI ORMAR 6 IZLOG U RADUIzlog u radu

Posebnost Modnog odmara je međunarodni ocjenjivački žiri koji čine eminentni profesori modnog dizajna, organizatori modnih događanja i poznati modni dizajneri. Studenti su u prošlim godinama imali priliku upoznati: Wendy Dagworth - Royal College of Art, LONDON / Hiroko Koshino, modna dizajnerica, TOKYO / Bora Aksu, modni dizajner, LONDON /  Elisabeth de Sennville, modna dizajnerica, PARIS / Louis De Gama, modni dizajner i predavač, LONDON
 / Jessica Bugg, predaje na London College for fashion, LONDON...i mnoge druge.

Modni ormar je mjesto koja spaja mlade kreativne ljude radi prezentacije, razmjene ideja, inovacije i kreacije. Ovo strukovno natjecanje je i međunarodno priznata manifestacija koja okuplja stručnjake iz cijelog svijeta i ujedno grad Zagreb plasira na svjetsku modnu kartu kao neizbježno modno odredište.

Foto: Sanja Jakupec & Modni ormar

 

MODNI ORMAR 4 KOSTIMI ADU

Izložba kostima ADU

MODNI ORMAR 5 SANJA JAKUPEC

Sanja Jakupec

 

MODNI ORMAR GALAS

Igor Galaš

 

MODNI ORMAR JERCIC

Tomislav Jerčić

 

MODNI ORMAR MARIJA KOPRTLA I SANJA JAKUPEC

Izložba Zajedno: modna dizajnerica Sanja Jakupec i make-up artistica Marija Koprtla (foto: Andrej Režek)

 

MODNI ORMAR IGOR DOBRANIC
Igor Dobranić

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location