Username *
Password *
Remember Me

Poput vodene zavjese usred francuske šume, arhitekt Louis Sicard osmislio je Mladenkin veo dug 40 metara, a na projektu je surađivao s kolegom Emilom Yustom i stolarom Thorstenom Fischerom. Ova osvježavajuća art instalacija nalazi se u francuskoj regiji Sancy, te je napravljena povodom lokalnog festivala The Horizons Sancy koji jednom godišnje slavi spoj prirode i umjetnosti.

ooo Bridal-Veil-by-Louis-Sicard

- Vodopadu smo dali ime Bridal Veil radi njegove nježnosti i eteričnosti - izjavio je Sicard za magazin Dezeen. Baza instalacije ima 4000 perforacija s malim pipama kroz koje prolazi voda koja se onda spušta kao kiša. Kad je sunce visoko, čudesna igra svjetla, sjene i šumovitog okruženja daje poseban pečat prostoru koji tada djeluje još čarobnije.

Bridal-Veil-by-Louis-Sicard 8

 Mladenkin veo ima cik-cak oblik, te se proteže iznad potoka, čime se dodatno želio naglasiti taj vodeni moment ove cijele umjetničke priče. Počinje na vodopadu Rossignolet, gdje se kroz filtere skuplja voda potrebna za 40 metara dugu instalaciju. Pošto je potok plitak, posjetitelji mogu hodati po njemu, ili ispod vela kako bi se osvježili. Dodatnu čar svemu pridaje i zvuk vode koja slobodno pada, tako da je ugođaj uistinu veličanstven i snažan, naglasio je Sicard. - Ideja je od početka bila naglasiti kretanje vode i iskoristiti njezin sav potencijal - .

 

Bridal-Veil-by-Louis-Sicard 1

 

Bridal-Veil-by-Louis-Sicard 2

 

Bridal-Veil-by-Louis-Sicard 3

Bridal-Veil-by-Louis-Sicard 9

Bridal-Veil-by-Louis-Sicard 11

Bridal-Veil-by-Louis-Sicard 12

Bridal-Veil-by-Louis-Sicard 13

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.