Username *
Password *
Remember Me

Lego je legenda ne samo među djecom, već ga po zabavi pamte i njihovi roditelji; tvrtka koja kockice za slaganje proizvodi još od 1932. bila je dio odrastanja brojnih generacija. Konačno u Zagreb i Hrvatsku stiže prva specijalizirana Lego prodavaonica, i to u Arena centru koja se nalazi na Laništu.

lego faces

Na preko 150 kvadratnih metara prostora kupcima će biti predstavljen cjelokupni LEGO asortiman kreativnih igračaka za djecu i odrasle, uključujući ekskluzivne linije proizvoda Architecture i Technic za arhitekte, inženjere i sve one koji se tako osjećaju te komplet Star Wars za ljubitelje legendarnih Zvjezdanih ratova Georgea Lucasa.

 

lego-star-wars-3-character-yoda

Ovaj tip igračke djetetu pruža brojne mogućnosti kreativnog izražavanja, te je idealna za razvijanje mašte i motorike… Jedan je od najpopularnijih poklona za rođendane, a pošto su jako izdržljivi, lako se prenose na generacije, koje nanovo sa svojom djecom otkrivaju nezamjenjiv, zabavan i edukativan svijet Lego kockica. Ove godine vidjet ćemo čak i Lego Movie, komičan film u kojemu glume male žute figurice i pokušavaju spasiti svijet. Ljudske ekspresije Lego figuricama nisu strane, u ponudi su brojni slavni likovi i zvijezde.

The-Lego-Movie

Lego je privatna obiteljska tvrtka sa sjedištem u Billundu u Danskoj. Osnovana je 1932. godine, a ime je dvije godine kasnije osmislio Kirk Kristiansen, osnivač i nekadašnji predsjednik i izvršni direktor Lego Grupe, spojivši prva slova danske fraze Leg godit odnosno Igraj se dobro. Tvrtka trenutačno zapošljava gotovo 12 tisuća zaposlenika diljem svijeta te reciklira i do 90% materijala koje koristi u proizvodnji kockica. U lipnju ove godine Grupa je pokrenula posebni istraživački institut s ciljem promocije jednakosti među spolovima, posebice kada je u pitanju kreativno korištenje i prezentiranje uradaka izrađenih uz pomoć njihovih kockica.

 LEGO Store 3

 

Da su šarene kockice trenutačno najpopularnija kreativna igračka na svijetu govori čitav niz interesantnih statistika. Primjerice, od osnutka tvrtke do sada se proizvelo više od 700 milijardi kockica, odnosno čak 94 kockice za svakog čovjeka na Zemlji. Zanimljivo je i to da se u jednoj godini proda čak toliko kockica da bi se njima Zemlju moglo opasati čak pet puta (priličan uspjeh, kada se uzme u obzir da je jedna standardna kockica dugačka samo 3,2 centimetra)! I ono što je možda najvažnije, procjenjuje se da svi ljubitelji Lego kockica na svijetu zajedno godišnje provedu pet milijardi sati u igri, konstruirajući i gradeći inovativne tvorevine od više od 55 milijardi najrazličitijih Lego elemenata koji se proizvedu svake godine.

 

lego

 

lucy

legomovieamericanhustlelego simpsoni

 

Komentari (1)

  1. tivćanka

Ja imam kući pune kutije "legića", a čini mi se da ću morati ići u Zagreb po još!

  Attachment
 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.