Username *
Password *
Remember Me

Kao dio nekog mehanizma, mali okruglasti predmeti nisu ništa posebno, no kad iz se izvuku iz konteksta, oni postaju zanimljiv nakit, ističe Lu-Wei iz tajvanskog Drilling Laba. Autori su Clamp serija nakita čiji je oblik doslovno preuzet ih hladnog svijeta mehaničkih dijelova, te pretvoren u zanimljiv, robustan i neobičan ukras. Naravno, riječ je o unisex nakitu, jer Clamp series vole ne samo žene, već i muškarci, zapravo svi oni koji traže nešto posebno i ne previše nježno.

drilling-lab-clamp-ring-1


Također, sam proces izrade inspiriran je mašinerijom, pa su dijelovi spojeni šarafima koji nisu sakriveni, već se ponosno ističu na ovim posebnim modnim komadima. Boja je tek nekoliko, naravno da su glavne crna i siva jer sve mora biti u istom stilu.

I kutija prati priču: pakiranje podsjeća na kutije za čavle i slično, a da zabava bude veća - kupac sam sastavlja svoj prsten jer on dolazi u dijelovima! U kutiji se može nalaziti i više boja šarafa, kako bi kupac mogao kombinirati detalje i osobno osmisliti izgled. Ovaj industrijski nakit simpatičan je način minimalizma i grunge stila koji si je posljednjih sezona rezervirao posebno mjesto na modnoj sceni. Mogao bi se tu spomenuti i hiperrealizam koji na stilski pijedestal donosi doslovno prevedene detalje iz nekih sfera koje nisu nužno povezane s modom - kao na primjer korištenje šarafa i mehaničkih dijelova pri stvaranju dizajnerskog nakita.

Dizajneri Drilling Laba ističu kako cijene stare načine proizvodnje i mehanike, te kako su njihove kolekcije posveta upravo tim pomalo zaboravljenim načinima izrade. - Osim toga, što ćemo više cijeniti jednostavne stvari, to ćemo se manje posvetiti skupim i nepotrebno ukrašenim stvarima - njihov je moto. 

 

drilling-lab-clamp-ring-6drilling-lab-clamp-ring-2drilling-lab-clamp-ring-3drilling-lab-clamp-ring-4drilling-lab-clamp-ring-5

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location