Username *
Password *
Remember Me

- Mladim bih dizajnerima poručila da je najvažnije znanje, to im nitko nikad ne može oduzeti - priča Kristina Burja koja je nedavno na Cruise revijama Fashion.hr-a na zagrebačkom Tomislavcu predstavila jednu od najljepših kolekcija, prateći ljetna pravila i kombinirajući eterične krojeve s pravom mjerom - danas mnogi smatraju da je lako baviti se svime i svačime, no modni dizajner kad počinje mora imati znanje u malom prstu, a od toga kreću praksa i iskustvo. Ne možeš biti konstruktor ako nemaš potrebnu podlogu, treba krenuti od igle i konca, nema tu nekih veličina i glamura - .

IMG 20140707 015907

 
- Mnogo se radi, a crtež je tek početak. Kad sve to primijenimo na materijale, postane očito da je skica  samo dio cijele priče, to je ideja, a kako će sve skupa izgledati na kraju, ovisi o našem znanju i iskustvu. U Krie Design studiju radi nas sedmero, i to svakodnevno. Revije mi pomažu da vidim što se ljudima sviđa, pa se nakon toga uglavnom orijentiramo upravo na te komade, kao i na one koji se najbolje prodaju. Ponekad me iznenadi na koje se kreacije žene najviše odlučuju, ali to je dobro jer se u svakoj kolekciji istakne par komada za kojima je posebno velika potražnja. No, sve je to još uvijek uglavnom izrada po mjeri - priča Burja.

op krie design cruise 8
Cruise kolekcija @ Krie Design


- Među našim planovima za sljedećih par godina je i sudjelovanje na stranim sajmovima. Plan nam je također više se orijentirati na konfekciju, i smanjiti custom made priču. Osim toga radit ćemo i mušku kolekciju, za početak traperice i majice. Traperice za žene se odlično prodaju jer imamo skladne krojeve za razne tjelesne građe, a dosta su tražene i lagane svijetle i bijele haljine, kao i večernje kreacije za svadbe, maturalne večere, važna događanja i crveni tepih. Već niz sezona radimo s volanima, koje su žene jako dobro prihvatile, a tu su i moje omiljene resice, element koji oduvijek obožavam. Resice stvaraju dinamiku na mnogo načina, igram se duljinom, gustoćom i smještam ih na razne pozicije. Što se tiče boja, čini mi se da se naže žene u važnim prigodama vole istaknuti, a za svakodnevni styling žele najviše crnu i pastele. Sve to primjenjujem u ljetnim i zimskim kolekcijama - .

 

LeaBikic KristinaBurja NicoleMassan crKristina (u sredini) je dio tima koji je pokrenuo Re:Design koncept, brze i efikasne usluge makeovera od glave do pete: u timu su Lea Bikić vlasnica salona GT Beauty i vizažistica Nicole Massan


- Za sljedeću zimu imam crno-bijelu viziju. Još uvijek nismo nabavili materijale za jesensko-zimsku kolekcije, to ćemo krajem kolovoza. Smatram da nema smisla prerano raditi kreacije, jer ne želim da roba čeka u dućanima i da se gomila - . No, nešto se zasigurno ne gomila, modni dodaci za cipele, kao narukvice s resicama, koje je Kristina predstavila nedavno na reviji. Narudžbe su gotovo svakodnevne, a cijena je oko 150 kuna. Uvijek se u ponudi mora imati nešto jako pristupačno, naučila je među ostalom poznata dizajnerica. - Sličnu stvar imamo i za zimu, kad smo napravili dodatak koji izgleda kao gornji dio čizme, s kopčom ispod koljena, koji se može nositi iznad bilo koje cipele ili čizmice. Taj detalj još uvijek imamo u prodaji, žene ga obožavaju! - .

 

IMG 20140707 015746Sve ima resice, pa i torbe


Kristinin tim zajedno s dizajnericom stvara gotov proizvod u radionici u sklopu showrooma, gdje ujedno na posebnim mašinama printaju na tekstilu. Njezine se kreacije osim u Jablanskoj 19, gdje je i showroom, i Radićevoj u Zagrebu, prodaju i u Zadru, te na Hvaru, ovisno o sezoni i narudžbama. Što se tiče cijena, koštaju najviše oko 2000 kuna, što je smješta u jedan srednji cjenovni razred naših dizajnera. - Nema smisla da mi roba stoji u dućanima, uvijek se trudimo dati pristojnu cijenu kako bi kupci bili zadovoljni, dobili ono što žele i što im lijepo pristaje, po cijeni koja im je prihvatljiva -  zaključuje Kristina.

 

IMG 20140702 093610

 

IMG 20140707 015819

 

IMG 20140707 015944

 

IMG 20140707 020105

 

IMG 20140707 020129

 

IMG 20140707 020154

 

IMG 20140707 020013

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location