Username *
Password *
Remember Me

Nakon dvije samostalne izložbe u Zagrebu na temu kazališne kostimografije, Neven Mihić ovih dana predstavlja svoje radove u Osijeku: riječ je o projektu Kazališne zgode i nezgode koja je postavljena u sklopu 14. Osječkog ljeta kulture 2014., u povijesnom dijelu grada Osijeka, Tvrđi u Muzeju Slavonije. Posjetitelji mogu vidjeti njegove radove nastale kroz devet godina intenzivnog bavljenja kostimografijom u hrvatskim kazalištima. Posjetitelji izložbu mogu vidjeti do 13.07.2014. do kad traje 14. Osječko ljeto kulture.

DSC 0176 cr


U velikom prostoru na prvom katu muzeja, posjetitelji mogu vidjeti kostime iz predstava Pepeljuga, Traviata, Aladdin, Krletka, Heidi itd. Osim kazališnih kreacija su tu je i stotinjak ilustracija, fotografija, kao i predivne tijare koje je Neven napravio za balet. Naslov izložbe Kazališne zgode i nezgode preuzet je od Donizettijeve opere. - Ovim naslovom želim poručiti da je proces stvaranja kostima ponekad i kompliciran, te da svi mi kostimografi tijekom rada nailazimo na brojne zgode i nezgode - ispričao je autor. - Cilj ove izložbe je prikazati unikatni kreativni kazališni put koji sam započeo u osječkom HNK, gdje sam plesao u ansamblu od 2002. do 2006. godine - .

Neven Mihić diplomirao je Modni Dizajn 2010., a u lipnju 2012. magistrirao je Kostimografiju na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Dobitnik je niza nagrada, od kojih ističe titulu Top studenta RH 2010. Trenutno radi na predstavi Tri mušketira u Teatru Naranča u Puli, i velikom projektu, operete Splitski akvarel u Gradskom kazalištu Komedija. Obje premijere priprema za rujan 2014. Od 2013. član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Foto: Neven Mihić & OsijekOnline.hr

 

FOTO4Neven Mihić i jedan od njegovih kazališnih kostima

DSC 0171 cr

 

DSC 0172 crFOTO2oljk sedmi dan 3