Username *
Password *
Remember Me

Svečanim koncertom Arsena i Matije Dedića, sutra se u atriju Hrvatskoga prirodoslovnoga muzeja u Demetrovoj 1 na Gornjem gradu, otvara ljetna scena Amadeo. U slučaju kiše, koncert se seli u kazalište Kerempuh. Ljetna Klupska kazališno-glazbena scena, koja ove godine slavi 15.  godinu svoga rada u povijesnom atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj 1 na Gornjem gradu, priredila je svojoj vjernoj publici i sve brojnijim gostima našega grada bogat kazališni i glazbeni program.   

amadeo

U kazališnom dijelu programa vrijedi istaknuti Prvi međunarodni kazališni festival akademija dramskih umjetnosti na kojem će od 25. do 29. lipnja 2014. godine sa svojim studentskim predstavama nastupiti Akademije dramskih umjetnosti iz Ljubljane, Tuzle, Rijeke, Osijeka i Zagreba.

S obzirom na smanjeno financiranje Scene AMADEO, glavnina priredaba raspoređena je u nešto više od mjesec dana (kraj lipnja i cijeli srpanj). Tijekom mjeseca srpnja publika će imati prilike vidjeti i predstave Ritina škola i kultne Stilske vježbe kao i sjajnu monodramu Zijaha A. Sokolovića „Roda, ili kako sam došao na svijet“, te nagrađivanog Čehovljevog „Medvjeda“ u kojoj ovaj sjajni umjetnik nastupa s ljubljanskim jazz ansamblom Lolita.

Glazbeni program Scene AMADEO svečano se otvara  1. srpnja 2014. godine koncertom Arsena i Matije Dedića. Nakon njihova koncerta bit će prikazan novi film o Arsenu Dediću „Moj zanat“ redatelja Mladena Matičevića. Slijedi premjerni koncert Ansambla X arte u kojem, uz proslavljenu hrvatsku čelisticu Moniku Leskovar, nastupaju violinist Sreten Krstić, šef dirigent Zagrebačkih solista, flautist Dani Bošnjak, lutnjist Srdjan Berdović, te Krešimir Haas na čembalu. Na programu su djela J. Bošnjaka, J. S. Bacha i D. Scarllatija.

 

arsen dedic i matija dedic

Arsen i Matija Dedić

 

Publika će imati priliku uživati u još jednoj premijeri, nastupu sjajnog klaviriste Matije Dedića i mladog talentiranog jazz glazbenika Šimuna Matišića.

Među programima Scene Amadeo koje ove godine vrijedi istaknuti svakako su nastupi proslavljenog svjetskog gitariste Miroslava Tadića i kultnog Ramba Amadeusa, te gitariste Petrita Cekua koji je proteklih godina svojim virtuoznim nastupima stekao svjetsku reputaciju. Ovaj vrsni umjetnik nastupit će sa solističkim recitalom, te sa svojim Triom Elogio. Tu su još i ,nastupi popularnih Cinkuša, Klape Nostalgija, sjajnih Mariachi Los Caballeros, te moskovskog gudačkog kvarteta Dominant, te ljubljanskog ansambla Mascara.
Za sve ljubitelje flamenko glazbe od 10. do 12. srpnja održat će se III. Festival flamenka na kojem će uz izvođače iz Španjolske nastupiti plesači i glazbenici iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Kao i prijašnjih godina organizira se u prostoru Hrvatskoga prirodoslovnoga muzeja i jedna likovna izložba s temom životinja i prirode. Ove će godine nove slike s temom životinja od 3. srpnja 2014. godine predstaviti zagrebački akademski slikar Bane Milenković.

 

Monika Leskovar
Monika Leskovar

 

stilske vjezbe

Legendarne Stilske vježbe, Lela Margitić i Pero Kvrgić

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location