Username *
Password *
Remember Me

Shaping Futures je svjetska socijalna inicijativa Schwarzkopf Professionala koja je započela s radom 2010. godine, u suradnji s neprofitnim organizacijama. Glavni cilj projekta je socijalno ugroženoj mladeži pružiti mogućnost izučavanja frizerske profesije i time im osigurati zanat, znanja i vještine za bolju budućnost.

 

shaping-futures-cmyk

 

- Sama ideja je potekla od kolega iz Schwarzkopf Professionala iz Japana, koji su 2008. započeli ovaj projekt s namjerom da djeci na ulicama Kambodže ponude frizersko znanje i frizerske alate te im na takav način osiguraju bolju budućnost. Ovom prilikom zahvaljujem svim našim partnerima i frizerima volonterima koji aktivno sudjeluju u edukaciji, ali i onima koji će nam se pridružiti tijekom projekta i pružiti priliku ovim mladim ljudima, kako u Zagrebu, tako i u ostalim djelovima Republike Hrvatske - izjavio je Goran Kotur, direktor poslovne jedinice Henkel Beauty Care Professional za Hrvatsku.

 

I61A0875 copy

Naši volonteri i polaznici edukacije


Projekt Shaping Futures u Republici Hrvatskoj u 2014. godini je pilot projekt od 30. lipnja do 5. srpnja 2014., pod pokroviteljstvom Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture, s ciljem potencijalnog razvitka budućnosti mladih obrtnika/frizera u RH uz naglasak na edukaciju mladih frizera Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Uz edukaciju, cilj je također osigurati mladim frizerima kontakte za lakše zaposlenje. Mladi frizeri imat će priliku prezentirati stečeno znanje i vještine pred renomiranim frizerskim stručnjacima. Shaping Futures projekt za 2015. godinu planiran je kako bi proširio svoje djelovanje na cijelu Republiku Hrvatsku u trajanju četiri tjedna te pomogao mladim frizerima diljem Republike Hrvatske.

- Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture dalo je pokroviteljstvo i podržava ovaj vrijedni projekt koji promiče socijalnu uključivost i obrazovanje te ulogu mladih u društvu, što ujedno čini i prioritete UNESCO-a - izjavila je Marina Ivanković, voditeljica Shaping Futures projekta.

 

I61A0870 copy

 

Komisija je već odabrala 20 kandidata, mladih učenika 3. razreda srednje frizerske škole koji su pokazali najveću motivaciju i interes za frizerstvo te su iz socijalno ugroženih sredina. Osobe koje će voditi edukaciju renomirani su frizerski stručnjaci Hrvatske s velikim znanjem i iskustvom. Cjelokupan tim trenera i mentora djeluje na dobrovoljnoj bazi. U skladu sa sloganom projekta “Edukacija je najmoćnije oružje koje možeš upotrijebiti da promijeniš svijet” (Nelson Mandela), tim dobrovoljaca frizera će po završenom školovanju aktivno tražiti zaposlenje za svakog učenika polaznika projekta Shaping Futures kako bi im pomogli u oblikovanju budućnosti.

Svi gosti, prijatelji projekta i mediji slobodni su posjetiti polaznike Shaping Futures projekta u ASK Akademiji, uz najavu, tijekom trajanja samog projekta u razdoblju od 30. lipnja do 5. srpnja 2014., s naznakom da je zadnji dan, 5. srpnja 2014., dan prezentacija vještina i znanja mladih frizera.

 

Shaping Futures 2

 

- Projekt će pomoći mladim frizerima koji tek kreću u frizerski svijet, da i u ovom periodu dobiju osnove za kvalitetan početak rada. Drago mi je da imam mogućnost prenijeti im svoja znanja i vještine, te ih motivirati da budu uporni u ostvarenju svojih ciljeva u ovom lijepom i dinamičnom poslu. Na kraju krajeva, ukoliko se netko pokaže perspektivan, otvorit će mu se prilike za bolju budućnost, što je još jedna od odlika projekta - izjavio je Marko Zirdum,  Schwarzkopf Professional edukator i jedan od naših Shaping Futures volontera.

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location