Username *
Password *
Remember Me

- Gledam oko sebe, šećem i zapažam stvari; često ih sakupljam kako bi ih upotrijebila u  realizaciji zamišljene instalacije - . Poznata umjetnica Paulina Jazvić sljedeće će  srijede u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar otvoriti još jednu izložbu: ovom prilikom izlaže radove koji su nastali kao reakcija na njene snove, podsvijest, koji za nju nipošto nisu nerealni, već su iskazi bijega od stvarnosti, od svakodnevnice preplavljene negativnim mislima. Tijekom dana percipiramo stvari kojih nismo svjesni, ali ih se dotaknemo kroz san, jer tada su tijelo i duh potpuno opušteni. Valja se zapitati što nam zapravo poručuje podsvijest? Ona ne zaboravlja ona nas uporno tjera da je u snovima pročistimo, da konačno ‘pogledamo’ u skrivene stvari i da ih pokušamo shvatiti.

 paulina jazvic

 

Paulina u svojim snovima pronalazi sebe i svoj mir. Kao što i sama kaže: - Moj spas su moji snovi; ne diraj mi snove, ne možeš do njih doći! - . Slika je tako postala pokazatelj unutarnjeg stanja duha i duše same umjetnice. Stoga jedan pomalo romantičan i zagonetan duh prožima cijelu izložbu emanirajući stanoviti osjećaj nesigurnosti, neizvjesnosti... U diptihu što ga sačinjavaju haljine, njezina nježna, bijela haljina suprotstavlja se onoj „oštroj“ i postaje metafora obrane od vanjskog svijeta koji se često pokazuje prijetećim. Jastuci naslagani jedan na drugi, povezani u cjelinu, pozivaju gledatelja da se na njima opusti, odmori od stvarnosti i prepusti potisnutim željama. Umjetnica nam izložbom razotkriva vlastitu senzibilnost pretrpanu emocijama koju ispisuje po platnima i ističe u instalacijama, dajući im pozitivan i optimistički ton. U njima pronalazi zadovoljstvo, pravi put ka sreći, odmara se od stvarnosti, ispisuje svoje skrivene želje.   Frankica Mitrović Mihić

 

paulina

 

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.