Username *
Password *
Remember Me

Najveći regionalni plesni festival, 31. Tjedan suvremenog plesa, koji će se održati od 28. svibnja do 7. lipnja u Zagrebu, Rijeci i Karlovcu, počinje u srijedu 28. svibnja. Centralna lokacija festivala bit će Zagrebački plesni centar u Ilici 10, a ostale lokacije su Hrvatsko narodno kazalište, Muzej suvremene umjetnosti, Zagrebačko kazalište mladih, Kulturni centar Travno i Kazalište teatar &TD, dok će izvedbe u Rijeci biti u dvorani Filodrammatica na Korzu, a u Karlovcu u dvorcu Stari grad Dubovac.

 

MIND ITCHES


Prvi dan festivala, srijeda 28. svibnja 2014. u Zagrebu donosi različita događanja- tri plesne izvedbe te jedan koncert.

U 18:00 h u Muzeju suvremene umjetnosti, publika će imati priliku pogledati predstavu DRUGI MITOVI/OTHER MYTHS, u koreografiji Jonaha Bokaera, međunarodno priznatog američkog koreografa i medijskog umjetnika koji se istaknuo svojim koreografskim radom za newyoršku MoMU i Solomon R. Guggenheim Museum.

OTHER MYTHS je predstava realizirana kroz međunarodnu suradnju pet plesača iz Hrvatske, Mađarske, Austrije i Slovenije. Izvođači su Jonah Bokaer, Szabolcs Pataki, Karolina Šuša, Evin Hadžialjević, Katharina Illnar, Dávid Mikó, dok su partneri projekta Beyond Front@/Bridging New Territories, Hrvatski institut za pokret i ples (HR), Flota (SI), Pro Progressione (HU), Dance Identity (AT), Ludwig Museum - Muzej suvremene umjetnosti (HU). Predstava je nastala u okviru projekta Dance Communication Lab / Beyond Front@/ Bridging New Territories, koji je rezultat suradnje plesnih organizacija iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske i Velike Britanije, uz partnere iz Grčke, Srbije, Portugala i Italije.

 

Pokret-ač

 

U 20:00 h slijedi službeno otvorenje festivala u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10). Festival će otvoriti Studio za suvremeni ples premijerom predstave POKRET-AČ u kojoj se koreografkinja Aleksandra Janeva Imfeld bavi propitivanjem originalnosti, kopiranjem i vlasništvom nad idejama.  Predstavu izvode izvode Pokret-ači: Ana Vnučec, Martina Tomić, Ana Mrak, Dina Ekštajn, Matea Bilosnić, Branko Banković i Bruno Isaković. Pokret-ači smatraju da je nemoguće ponoviti ikakvu akciju na potpuno isti način, a kopiranje i mutaciju koriste za stvaranje novih originala. Predstava je nastala u produkciji Studija za suvremeni ples (prvog ansambla suvremenog plesa u Hrvatskoj i u regiji) u koprodukciji i suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples, kroz projekt Tjedan suvremenog plesa. Umjetnička voditeljica projekta je  Bosiljka Vujović Mažuran.

 

OTHER MYTHS-CNatasha Pavlovskaya  Ludwig Museum Budapest

 

U 21:00 h na krovnoj terasi Zagrebačkog plesnog centra (Ilica 10), gdje se nekoć nalazilo kultno ljetno kino, održat će se koncert grupe MIND ITCHES, nakon kojeg će, također u Zagrebačkom plesnom centru s početkom u 22:00 h publika imati priliku pogledati solo koreografa i izvođača Milána Újvárija, višestruko nagrađivanu koreografiju FROM THE WALTZ TO THE MAMBO u produkciji mađarskog Radioballeta. Ovaj solo kombinira plesne, kazališne, ali i pantomimske elemente kako bi se ostvarile nepredvidljive situacije prepune iznenađenja, a sama predstava propituje razliku između plesa i geste.

Ulaznice u pretprodaji (te s posebnim popustima za studente, umirovljenike, članove udruga UPUH, UPPU Puls, HIPP i DOMINO) za sve predstave je moguće rezervirati na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a također i telefonski na: 091/ 97 67 049.

Festivalska blagajna nalazi se u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10), a radno vrijeme blagajne je od ponedjeljka do subote od 11-20h te nedjeljom od 11-14h.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location