Username *
Password *
Remember Me

Iako djeluju eterično i meko, haljine na fotografijama zapravo su od mramora, kamena poznatog po čvrstoći i izdržljivosti, te su dio novog projekta škotskog umjetnika Alisdaira Thomsona.

 

Carrie-dress-marble-sculpture-alasdair-thomson
Carrie


Pod zajedničkim nazivnikom The Identity Collection, Alisdair je u mramoru napravio haljine svojih prijateljica, zamolio ih je da mu predlože neke koje one najviše nose. Zajednički su haljinama volani, simboli mekoće i nježnosti, koji ni u mramoru ne gube ništa od svoje gracioznosti. Djeluju kao da će se pomaknuti, na nekom vjetru ili kao da će ih sad netko skinuti s vješalice, možda njihove vlasnice koje ih toliko vole, no Alisdairove su kreacije teške i krute, čime je spojio krajnosti. Zapravo vrlo statične, bijele hiper-realistične skulpture imaju i imena - upravo po vlasnicama: Carrie, Greta, Aisling, Hannah, Elisabteh i Lucy. Alisdair je radio u mramoru s kojim je radio i renesansni umjetnik Michelangelo dok je stvarao svoju legendarnu skulpturu Davida.

 

ABC-Elizabeth-777x1024
Elisabeth

Aisling-dress-marble-sculpture-alasdair-thomson
Aisling

greta-dress-marble-sculpture-alasdair-thomson
Greta

Hannah-682x1024
Hannah

Lucy-dress-marble-sculpture-alasdair-thomson

Lucy

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.