Username *
Password *
Remember Me

- Nadovezujući se na svoju prvu kolekciju lišenu detalja i ukrasa s jasno vidljivom strukturom materijala inspiraciju pronalazim u fotografiji Roberta Mapplethorpea koja je isto tako snažna u svojoj jednostavnosti, minimalizmu i negaciji boja. Kolekcija objedinjuje sedamnaest modela i jednu ideju o urbanoj, samosvjesnoj i hrabroj ženi. Upravo sam zato kolekciju nazvao 'Waris' prema autorici knjige Pustinjski cvijet - objasnio je mladi dizajner Manuel Maligec, jedan od novijih snažnih aduta hrvatske modne scene. Ono što Robert Mapplethorpe predstavlja ranih 70-tih, sve novo, avangardno i hrabro u izričaju, Manuel nastoji asimilirati u svojoj kolekciji.

 

Manuel Maligec 04


Autor se i ovoga puta okreće modnom futurizmu, volumenu i sjajnim bijelim teksturama, a ambijent u znaku ledene srebrne izvrsno naglašava hladnoću i tajanstvenost njegove modne ideje. Fotografije potpisuje Jakov Baričić, te one ističu Manuelovu ljubav prema avangardno-nosivim i arhitekturom inspiriranim kaputima i hlačama. Kao suprotnost pojavljuje se transparentna haljina koja cijeloj kolekciji daje notu mekoće. Manuel je osmislio ravnotežu izmeću čvrste bijele svile i prozirnih, gotovo eteričnih tekstura.

Manuel Maligec 01


Kampanja je snimljena na neuobičajenoj lokaciji, samposlužnoj praonici rublja Veš4Keš. Ovo zapravo vrlo uobičajeno mjesto, za kojim imamo svakodnevnu potrebu poslužilo je kao ironija na strah od nošenja takozvane nenosive odjeće bez posebnog povoda. Dizajner poručuje kako je sva odjeća nosiva ako imamo stav i dovoljno hrabrosti, bez obzira na situaciju: - Izričito se protivim konceptu odijevanja zbog drugih. Smatram da se žena ne odijeva kako bi nekog zavela ili privukla pažnju. Čini to samo i isključivo radi sebe - .

Ručno izrađeno kožno remenje izradio je brend Nino Edolini. Radi se o dizajnerskom dvojcu koji je znanje stekao radom za G-Star, a na ove prostore donose patent obrade kože 3D tehnikom bez vidljivih šavova, te posebno tretiranje bojom koja se inače koristi za tetoviranje.

Zaštitno lice kolekcije je mlada nada hrvatskog modelinga Anja Polić iz agencije My Guys Models, dok make-up potpisuje Petra Sever, a asistenciju Nives Bošnjak i Damir Begović. 

Manuel Maligec 02Manuel Maligec 03Manuel Maligec 05Manuel Maligec 06Manuel Maligec 07Manuel Maligec 08Manuel Maligec 09Manuel Maligec 10Manuel Maligec 11

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.