Username *
Password *
Remember Me

U cilju simboličnog obilježavanja 7. mjesta u gradu Zagrebu s kojih su se dešavale deportacije nevinih žrtava, 8. Festival tolerancije 14. svibnja 2014. organizira akciju street artista pod nazivom „Ulična umjetnost protiv zaborava“ koja osim što ima za cilj odati počast nevinim žrtvama, želi potaknuti mlađu dobnu skupinu na aktivno sudjelovanje i pokretanje promjena da se nešto slično nikada više ne dogodi.

lunar catLunar


Smatrajući javni prostor izvrsnom platformom za komunikaciju kroz umjetnost s građanima, te sa željom da se u aktivnosti Festivala tolerancije uključi suradnja s urbanim supkulturnim grupama, udrugama i organizacijama kojima je ideja prihvaćanja, prava na različitost, umjetnost i obrazovanje u fokusu djelovanja, potreba da se skrene pažnja na grafite i natpise koji se svakodnevno pojavljuju na ulici, sportskim stadionima i sličnim lokacijama, Festival je prepoznao priliku kako bi ukazao građanima na neprihvatljive poruke koje promiču mržnju, netoleranciju i fašizam.

 

benicioLunar


Komunicirajući s javnošću putem ulične umjetnosti, street arta, želja je Festivala prenijeti koliko je tragičan holokaust bio i koliko je života djece, žena, staraca, Roma, homoseksualaca, Židova i drugih nevinih žrtava uzeo s posebnim naglaskom na žrtve u Zagrebu. U suradnji s mladim hrvatskim umjetnicima organizirana je urbana intervencija na fotografijama mjesta koja imaju posebno značenje. Mjesta deportacija, uništavanja, zatočenja… Svojim radovima, Ana, Sretan Bor, Lunar, Pukovnik Kesovija, Miron, Berislav i Stipan odat će počast sjenama naših sugrađana.

Izložbu možete pogledati:
14. svibnja 2014., srijeda, 14 h, Dom HDLU (Džamija), Trg žrtava fašizma 16
Od 15. svibnja 2014. u Centru Cvjetni, Trg Petra Preradovića 6, Zagreb

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.