Username *
Password *
Remember Me

Kao i svake sezone, i ovoga puta strani će dizajneri začiniti pistu Fashion Weeka Zagreb: tjedan mode, koji počinje večeras u multimedijalnoj dvorani Hypo centra, ugostit će dizajnere iz Londona, Budimpešte, New Yorka i Milana. Najzvučnije ime je Paper London čije kreacije nose Margot Robbie, Solange Knowles, britanski supermodel Suki Waterhouse, Kristen Bell i Emma Watson. Harper's Bazaar proglasio ih je novim britanskim dizajnerskim brendom u kojeg najviše vrijedi ulagati u 2014. godini!

 

paper london

Paper London

 

Uz Paper London, na pistu Hypo centra ovih dana dolazi i Liz Back, dizajnerica iz Londona koju je nedavno viša modna urednica talijanskog Vougea Sara Maino imenovala pravim „Vouge talentom“. Njezine dizajne nose mnogi slavni poput pop ikone Lady Gage i top modela Amber Le Bon.

Jedna od rijetkih Hrvatica koja svoju karijeru gradi u inozemstvu na relaciji New York – Rijeka – Mumbai je zanimljiva Mandali Mendrila. Tu je i Tzuji, odnosno dizajner Larry Tee i autor futurističke disko kolekcije, koji je ujedno i DJ, a nastupit će sutra navečer u Pepermintu!.

 

fabryan

 

Večeras će se na pisti predstaviti dva londonska brenda – Fabryan i The Wandering Collective te poznati brend iz Budimpešte Masion Marquise for Trendcy. Fabryan je luksuzna modna kuća na čelu s dizajnericom iz Nigerije, Samanthom-Jane Agbontaen. The Wandering Collective je londonska modna marka u sklopu koje djeluju dizajneri - David Wyatt (odjeća), Valentina Brugnatelli (nakit) i Gianluca Soldi (cipele).

Modna kuća Maison Marquise za cilj ima stvoriti modernu romantiku 21. stoljeća te kozmopolitski i suvremeni svijet koji spaja kulture i briše granice. Osnivačica i dizajnerica brenda je Bori Tóth koja je, nakon završenog fakulteta Textile and Fashion University u Budimpešti i Dublinu, 2004. godine otvorila modni atelje. 2007. godine Cosmopolitan joj dodjeljuje nagradu „You Are The Best” Prize 2007. za najbolju dizajnericu, a 2012. godine lansira novu visoko pozicioniranu luksuznu marku Maison Marquise.

 

 

MAISON

 

 

Zahvaljujući Dariu Biglinu, kreativnom direktoru i vlasniku samog brenda, Avaro Figlio postigao je uspjeh u kratkom vremenskom periodu šireći se u velike trgovine talijanske i internacionalne mode. Avaro Figlio zvijezda je i miljenik svih talijanskih modnih časopisa, često krasi glamurozne naslovnice i editorijale u talijanskim izdanjima Voguea, Ella i Grazie.

 

liz black

 

The Wandering Collective 1

 

TZUJI