Username *
Password *
Remember Me

Četvrti po redu festival brazilske kulture Brazilactica održat će se od 4. do 11. svibnja 2014. godine u Zagrebu. Cilj festivala je upoznavanje hrvatske javnosti s pojedinim aspektima brazilske kulture, te poticanje multikulturalnosti kroz razvijanje tolerancije i pozitivnog stava prema različitostima. Festival se održava u Amazonas Centar, Savska 166, Etnografski muzej, Trg Mažuranića 14, na trgovima i klubovima.

 brazil fest 77

 

Postavljeni ciljevi realizirat će se putem druženja i sudjelovanja svih zainteresiranih u besplatnim radionicama capoeire, Jonga, afro-plesa, te ostalih tradicionalnih brazilskih i afro-brazilskih kulturnih izričaja, ali i brojnih performansa, tribina i tematskih večeri. Festival pruža priliku hrvatskoj javnosti da se upozna s radom brojnih glazbenika, predavača, majstora capoeire i umjetnika čiji se rad veže ili proizlazi iz brazilske kulture. Broj sudionika i posjetitelja je u porastu, prošle godine broj posjetitelja je premašio brojku od 3500 ljudi, a ove godine očekuje se da će taj broj dosegnuti i do 5000 ljudi, čemu su doprinijele institucije koje su prepoznale važnost ovakvih projekata, ali i sve veća popularnosti brazilske kulture u Europi i svijetu.

 brazil fest 1

 

Festival organizira Udruga Capoeira Amazonas Zagreb, registrirana 2004. godine u Zagrebu, u svrhu promicanja capoeire i brazilske kulture koje koristi kao sredstvo za poticanje interkulturalnosti, razvoja kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, te za unapređenje kvalitete života pojedinca i zajednice u cjelini. Udruga će u sklopu Festivala proslaviti i 10 godina postojanja koje je obilježilo: preko 300 javnih nastupa i performansa, oko 80 domaćih i međunarodnih radionica i susreta, tri festivala, dvije kazališne predstave i objavljen autorski glazbeni CD. 

Suradnici u organizaciji Festivala su: Bloco de samba Lagarto, Etnografski muzej Grada Zagreba i Udruga Capoeira Camarada, a projekt je sufinanciran od Grada Zagreba - gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Ulazak na sva događanja tijekom festivala je besplatan.

Provjerite raspored događanja ovdje

 

brazil fest 2brazil fest 3brazil fest 4brazil fest 5brazil fest 6brazil fest 7brazil fest 11brazil fest 12brazil fest 22brazil fest 33brazil fest 55