Username *
Password *
Remember Me

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti objavljuje Natječaj za prijavu radova za 49. zagrebački salon primijenjene umjetnosti i dizajna, 2014. na temu Pomicanje granica - komunikacija i nova mobilnost.

 

zagrebacki salon02
 
Vrijeme održavanja:  17. lipnja – 3. srpnja 2014.
Mjesta održavanja:
•    Tehnički muzej, Savska 18, Zagreb – centralna izložba:Pomicanje granica – komunikacija i nova mobilnost
•    Galerija Karas, Praška 4, Zagreb – prateća izložba:Komunikacijski kodovi i greške u komunikaciji
•    Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb – prateća izložba: Laboratorij nove stvarnosti / distorzije


Rok za prijavu: 14. svibnja 2014.
Središnja tema ovogodišnjeg Salona posvećenog primijenjenim umjetnostima i dizajnu je Pomicanje granica – komunikacija i nova mobilnost.
Granice u umjetnosti imaju široko i slojevito značenje. Pod granicama općenito podrazumijevamo fizičke ili mentalne zapreke. Granice postoje u svim područjima djelovanja. One asociraju na razdvajanje – ali i na svojevrsno spajanje pojedinaca i naroda. One mogu biti barijera, ali i poveznica. Mogu značiti mentalnu zakočenost, ali i izolaciju u vremenu i prostoru. Kategorija granice može dati sigurnost i zaštićenost privatnosti, ali može značiti i nesnošljivost i nedostatak komunikacije. Umjetnici su se uvijek među prvima borili za pomicanje granica. A kad je to bilo izboreno, donijelo je i uspostavu drukčijih odnosa. Umjetničkih – i unutar toga medijskih, perceptivnih, značenjskih. Ali i  šire: socijalnih, društvenih, mentalnih, komunikacijskih...

Više na linku.

 

zgb salon 09