Username *
Password *
Remember Me

Treće izdanje Tjedna turskog filma u Zagrebu održat će se od 22. do 27. travnja 2014. u kinu Europa. Tijekom šest dana ljubitelji filma imati će priliku uživati u deset uspješnih ostvarenja suvremene turske kinematografije. Na samome otvorenju će se prikazati film Leptirov san / Kelebeğin Rüyasi.

 

press-vizual-620x350


Film Leptirov san snimljen je prema istinitoj priči o dva mlada pjesnika koji žive u turskoj provinciji Zonguldak 1940-ih godina. Trude se objaviti svoje stihove u poznatom književnom časopisu i bore se s problemima kao što su bolest, neimaština, prisilni radovi u rudnicima te Drugi svjetski rat. U svoj toj zbrci upoznaju prelijepu djevojku Suzan i odluče baciti okladu. Napisat će pjesmu i dati je djevojci, a onaj čija joj se pjesma više svidi, pobjeđuje. Počinje period druženja, uvježbavanja zajedničke kazališne predstave, sve do momenta kada Suzanin otac sazna od čega dva prijatelja boluju.  

Redatelj: Yılmaz Erdoğan
Scenarij: Yılmaz Erdoğan
Direktor fotografije: Gökhan Tiryaki
Montaža: Bora Gökşingöl & Çağri Türkkan
Producent: Necati Akpinar
Izvršni producenti: Oğuz Peri & Pelin Ekinci Kaya
Produkcijska kuća: Böcek Yapim
Glazba: Rahman Altın
Uloge: Yılmaz Erdoğan Uloge: Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Farah Zeynep Abdullah, Yılmaz Erdoğan

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.