Username *
Password *
Remember Me

Matija Vuica i njezino spajanje etno izričaja sa svih strana svijeta, zajedno s domaćim, sinoć je mega pistu Cro A Portera koji se ovih dana održava u zagrebačkom Jadran filmu, pretvorilo u raskošnu paletu starih i novih rukom rađenih tekstura.

 

OPEN MATIJA VUICA 8Matija Vuica

 

Sama je autorica naglasila kako se haljine zapravo sastoje od nekih vintage materijala koje nabavlja slučajno ili namjerno preko raznih poznanstava i od poznavatelja narodnih nošnji, te ih potom kombinira s novim svilama prepunima perlica. Na taj način nastaje ne samo fantastičan spoj novog i starog, već i atraktivan sudar raznih kultura. Etno formula Matije Vuice potom rezultira glamuroznim haljinama koje uistinu nemaju cijenu.

 

OPEN 2 MATIJA VUICA 5

Matija Vuica

 

I dok nas je Matija odvela na put oko etno svijeta, Teo Perić uveo nas je u svoj tajni vrt. Kolekcija nosi ime My secret garden, rekao je Teo o najnovijoj kolekciji koju radi pod imenom kuće Mak - ako ne vidite njegove kreacije s piste u Mak dućanima, razlog tome je taj što Teo radi samo kolekcije za revije, a tek mali dio svega toga završi kao pret-a-porter na prodajnim adresama... Šteta. U njegovom se tajnom, otkrivenom vrtu, nalaze magličaste, romantične nijanse zelenkaste i bordo, a ukrasi i krojevi su retro, te naglašavaju iznimno dotjerani ženstveni stil. Još jedna prekrasna kolekcija, očekivano, sa zasluženim pljeskom!

 

TEO P ZA MAK 1

Teo Perić @ Mak

 

Nešto sasvim drugačije kao motiv koristila je Lidija Pihler @ Yuniku. Osječka autorica poigrala se motivom Minnie Mouse i osmislila romantične haljine čiju ozbiljnost razbijaju prepoznatljiva crna uheka. Slatki, dječji motiv i ružičasti til dobro se slažu čak i kad je riječ o haljinama za odrasle cure.

 

YUNIKU 2

Yuniku

 

Hrvatski brend Jet lag već standardno okrenut prema street-style izričaju uspješno kombinira nikeice i suknje, ukrašene beanie kapice i teksture s printom. Jasmina Arnautović i Maja Virgej još su jednom osmislile mladu, urbanu kolekciju za cure i dečke, koja je obogaćena mega ruksacima pod futurističkim utjecajem - jednostavni su i praktični, napravljeni od tehnološki obrađenih materijala. Ruksake je predložio i Ivanman, u kombinaciji crvene i ružičaste, te, iako se radi o isključivo muškoj kolekciji, autor uspješno spaja moderan yuppie stil sakoa i hlača s new-age minimalizmom.

 

JET LAG 1

Jet lag

 

Dizajner cipela Ivan Ledenko predlaže muške i ženske modele, i dok su ženske klasično visoke u jarkim bojama, za dečke su tu izvrsne rimljanke od prave kože. Već ih vidimo ovo ljeto na svim glazbenim festivalima…

 

LEDENKO 2
Ledenko

 

ASANOVIC 1
Anamarija Asanović

 

MARIPOSA 2
Kristina Bradač @ Mariposa

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location