Username *
Password *
Remember Me

Vojničke jakne i uski krojevi, koža i lak.
Tkanine su doživjele fuziju boja, uzoraka i stilova, a dizajneri su postali modni nomadi i etno je njihov kreativni pogon.


Reem Acra
Super sleek! Uglađeno, seksi, zalizani ponytail. Uska koža, perlice i najmekše tkanine. Haljine na jedno rame optočene stotinama kamenčića, nijanse od bež do crne.

Paleta je smirena, ali tekstura vrišti. Za cure koje žele biti viđene i gledane. Za cure koje vole ženstveno na onaj najupadljiviji mogući način. Naravno, ima tu i haljina za red carpet.


Carlos Miele
Kako spojiti etno i glamour? Fini poncho s remenom i zlatna haljina maxy duljine. Crni šešir ravna oboda i bolero sa zlatnim ramenima. S naglaskom na uskom struku i širokim suknjama. Teška svila i sjaj.


Carolina Herrera
Uvijek elegantna, no na moderan način. To je cura koja nosi Herreru. Nježne nijanse, od plavih preko tirkiza do rozih, i fini maniri. Natapirana kosa, rajf. Totalni doručak kod Tiffanyja. Kolekcija se bazira na ženstvenoj silueti i sve je u službi da se ona istakne na najprofinjeniji način.


Custo Barcelona

To je fuzija boja, uzoraka i materijala – objasnio je dizajner Custo Dalmau – kombinirali smo prirodne s tehnološki naprednim tkaninama. Cilj je bio napraviti nešto eksperimentalno i moderno - .  I stvarno, kako je čovjek i rekao, kolekcija je živi mix svega i svačega.


Alexander Wang
Dizajner trenira strogoću. Geometrijski pravilni krojevi, kruti materijali, tehnološki potkovani, crna, bijela, siva. Zalizana kosa na sredinu. Visoke lakirane čizme. Visoki ovratnici, zakopčani do kraja. Her Flick bi se oduševio. Ova je revija bila jedna od najiščekivanijih jer je Wang među najuspješnijim američkim dizajnerima novije generacije.


Derek Lam
Cure su hodale među velikim okvirima, u haljinama lijepima poput slika. Stilski se vidi snažan utjecaj šezdesetih (što ih američki dizajneri vole!) naročito Space age kolekcije Andréa Courregesa iz 1964. godine. Tkanine su bile prave zvijezde: sjajne, fluidne i prozračne. A kožne hlače širijeg kroja – divne. Retro je, istina, svuda oko nas, ali je lijepo vidjeti kako se uspješno uklopio u ovo stoljeće.


Altuzarra
Ona je nomadica s urbanim štihom. Crno krzno, bogato na ovratniku, niske dukata. Zvec, zvec. Nosi visoke čizme do pola bedra i uske krojeve. Army jakne s dvostrukim kopčanjem u uske trapezice od samta.


Catherine Malandrino
Dizajnerica je inspiraciju našla u hororu iz 1942. godine, La Féline, gdje se protagonistica noću pretvara u ženu mačku koja ubija muškakrce. Uf, opako. Eto, svi znamo kako izgleda žena mačka, a sada zamislite nju u ostaloj odjeći koja joj treba da funkcionira tijekom dana...

Jason Wu
Još jedan miljenik američke modne scene. Inspiracija: Kina. Military Kina, dinastije Kine, Kina koja 'susreće' osamdesete. Dosta army komada, uskih suknji, crvenih hlača. Torbe velike, kožne, ramena široka. Divne aplikacije od čipke na svim odjevnim elementima. Uz smirenu paletu boja, crvena dolazi kao osvježenje.


Timo Weiland
Grunge na novi – stari način. Pomiješani stilovi, duge haljine od pliša, veste u kombinaciji s maxi suknjama, cool kožnjaci. Svileni flower print, razvedeni krojevi koji vise na sve strane, grunge u punom ne-sjaju. I čizme, naravno.


 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location