Username *
Password *
Remember Me

Premijera predstave ''Izvođačice'' održat će se u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10) u četvrtak 3. travnja s početkom u 20:00 h. Reprizne izvedbe slijede u petak 4. travnja i subotu 5. travnja, također u 20 h. ''Izvođačice'' su treća predstava kolektiva čije su se članice nakon godina pojedinačnog djelovanja okupile ne bi li pokrenule produkciju zajedničkih radova. Ponudile su novi produkcijski model, u kojem kolektiv producira i izvodi predstave, pozivajući autore na suradnju.

 

plesni2


- Kazalište kakvo s odabranim autorima želimo stvarati nalazi se na sjecištu različitih izvedbenih izraza. Vjerujemo u moć kazališta koje komunicira slojevito, rafinirano i zrelo, promišljeno angažirajući gledatelja na svim nivoima, potičući njegovu radoznalost. U tu se svrhu želimo otvarati uvijek novim izvedbenim formama - otkrivaju izvođačice: Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša i Martina Tomić. Slijedom takve ideje, ovogodišnji autori Irma Omerzo i Vilim Matula bave se temom samog izvođenja. Povrh izvedenih materijala, u fokus dolazi sam čin izvedbe. Apstraktni, precizni i organski jezik pokreta pronalazi svoja značenja u sprezi s izgovorenim sadržajem. Ova predstava ne gradi čvrste tvrdnje na  pozornici, već donosi klupko finih asocijacija da se odmota u gledalištu.

 

plesni1

Autori: Irma Omerzo i Vilim Matula
Izvođačice: Petra Chelfi (ZPA), Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša, Martina Tomić (SSP)
Dizajn svjetla: Duško Richtermoc
Fotografija: Jasenko Rasol
Grafički dizajn: Filip Gržinčić
Frizer: Saša Capello
Kostimi: butik Mon ami
Producentica: Amela Pašalić
Koprodukcija: Hrvatski institut za pokret i ples kroz rezidencijalnu platformu Zagrebačkog plesnog centra

Predstavu podržali: Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport grada Zagreba i Ministarstvo kulture  Republike Hrvatske
Ulaznice je moguće rezervirati na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a rezervirane ulaznice trebale bi se preuzeti najkasnije na dan izvedbe do 19:30. Blagajna će 3., 4. i 5. travnja raditi od 19:00 h.

Cijena ulaznice je 40 kn, odnosno 30 kn u pretprodaji. Popust na redovnu cijenu ostvaruju studenti, umirovljenici, polaznici tečajeva Zagrebačkog plesnog centra te članovi udruga UPUH, UPPU "PULS i DOMINO.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location