4. Tjedan dizajna Zagreb na više od 50 lokacija

  Krenuo je 4. Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg2017), najveći festival posvećen dizajnu u Hrvatskoj, koji se na više od pedeset partner lokacija diljem Zagreba te na više od pet tisuća kvadratnih metara na središnjoj lokaciji - Laubi i posebno projektiranom #tdzg Dizajn parku - održava do 14. svibnja.  Otvoren je, do sada najveći, 4. Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg). Osim što će se održati na više od pedeset partner lokacija diljem Zagreba te na više od pet tisuća kvadratnih metara izložbenog prostora, ovogodišnji #tdzg2017 okupio je više od tri stotine izlagača i donosi spektakularni sadržaj u kojem će svi zaljubljenici u dizajn moći uživati sve do 14. svibnja - direktor Tjedna dizajna Zagreb, Daniel Tomičić.

  TDZG1


  Ove godine Zemlja partner je Republika Austrija, čime se #tdzg2017 priključuje kao najveće događanje projektu Godina kulture “Austrija – Hrvatska 2017.”, te u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom i Designaustria organizira izložbu „Sit&See“ suvremenog austrijskog dizajna te „Produkteku“ na temu „Coming Home / Going There“, susret tijekom kojeg će šest hrvatskih i austrijskih dizajnera govoriti o osobnom iskustvu rada u ove dvije države.

  Novost ovogodišnjeg #tdzg2017 je da će po prvi puta imati i temu. Pod naslovom „U čemu je problem?“, ovogodišnji Tjedan dizajna želi problematizirati ulogu dizajna te tako natjerati društvo na razmišljanje što pokreće kreativni proces. Odgovor na ovo pitanje ponudit će grčka arhitektica Katerina Kamprani, koja će svojom premijernom samostalnom izložbom projekta „The Uncomfortable“ potaknuti na razmišljanje o funkcionalnosti dizajna te ulozi dizajna u svakodnevnom životu. Kamprani je od 2013. godine dizajnirala niz predmeta koji su u svakodnevnoj upotrebi, a koji „dizajnerskom pogreškom“ postaju neugodni za korištenje te time izazivaju reakcije korisnika i osvještavanje važne uloge koju dizajn ima u svakodnevnom životu.

  Food Design - #tdzg2017 će u suradnji s kolektivom Na_Oko predstaviti sve aspekte dizajna hrane te ugostiti trenutno svjetske stručnjake – nizozemski studio Foodcuratos, koji dizajnira i savjetuje prehrambenu industriju i institucije te francuski studio Toolsoffood, koji promišlja, savjetuje i dizajnira za kulinarski svijet.

  TDZG1