Username *
Password *
Remember Me

Ove nedjelje imate priliku pogledati zanimljivu plesnu predstavu „Ti“ u Zagrebačkom plesnom centru (u 18 i 21 sat, Ilica 10), autora i izvođača Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića, nastale iz ideje scenskog i video uprizorenja poezije Enesa Kiševića (Sunce, vjetar i ti).

 

TI 1

 

Scenski duet vrlo je intimna priča koja preispituje i komunicira ljudsku intimu, bliskost, život i njegov uzburkani ciklus. Poeziju interpretira poznati glumac Robert Kurbaša, koji je u ovom projektu ujedno idejni zagovornik video oblikovanja kao načina prisutnosti poezije u svakodnevnom životu. Zajednički interes tima, kao i želja za uprizorenjem takvih formi, od velike je važnosti za suradnju među umjetnicima, međusobni rad i inspiraciju. Projekt je bitan i radi same poezije i održavanja tog oblika pisane riječi, te edukativnog značaja koje ona ima. Kulturološka bitnost istoga, koja otvara vrata i pronalazi svoj put dalje od Zagreba, kao dio hrvatske kulture, nosi sa sobom identitet i tumačenje ovih prostora.

 

TI 2

 

Autori i izvođači: Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić
Interpretacija poezije: Robert Kurbaša
Poezija: Enes Kišević (Sunce ,vjetar i ti)
Glazba: Max Richter
Kamera: Darko Drinovac
Video: Ivan Slipčević
Kostimi: Ljerka Zmaić
Dizajn zvuka: Tomica Kraljić
Dizajn svijetla: Milan Kovačević
Producentica: Kristina Jakovac Bangoura
Produkcija: masa dance company

Realizirano uz podršku HIPP-a i Zagrebačkog plesnog centra u sklopu rezidencijalnih programa.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.