Username *
Password *
Remember Me

Garment Collecting inicijativa švedskog high-street diva ide korak dalje: od naše stare odjeće koju već neko vrijeme mijenjamo u zamjenu za popust, sada će se proizvoditi nove kolekcije, a prva takva stiže u dućane već u veljači. Naime, za sada se radi o traper kolekciji, napravljenoj od 20 posto recikliranog pamuka. Ako ste dali nešto svoje stare robe, ona sada možda živi u novom izdanju, nosivom i svakako jednostavnom.

HM-RECIKLIRANI1

No, to je samo početak, jer ova modna kuća svakako ima smisao za biznis, ali i za očuvanje okoliša, a u vrijeme kad daleko više kupujemo nego što bismo to trebali, ova je ideja i više nego dobrodošla. Prva Garment Collecting kolekcija nastavlja se na kampanju Conscious Collection čije će lice ovo proljeće biti slavna manekenka Amber Valletta. - Trend ide dalje - ističe Jon Loman, dizajner linije - pa se i mi sve više okrećemo recikliranim materijalima. No, kao dizajneru, ovo je odlična prilika da radim na novim trendovima, te da ujedno budem u toku s razvojem tekstilne industrije - . Naravno da ova priča, za H&M kao i za sve one koji se bave recikliranim dizajnom, otvara neke nove mogućnosti: ne samo radi ekološki prihvatljivih uvjeta, već i radi tehnologija budućnosti koje potiču korištenje recikliranih materijala.

HM-RECIKLIRANI13HM-RECIKLIRANI14HM-RECIKLIRANI15

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.