Username *
Password *
Remember Me

Hrvati vole nogomet, i nogomet voli Hrvate, a sada će se fanovi ovog popularnog sporta moći još više približiti svojim idolima: u Adidasove je dućane stigla Brazuca, službena lopta Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu 2014. - Nakon što je dobila odlične kritike od igrača kao što su Leo Messi, Dani Alves i Iker Casillas i hrvatski igrači potvrdili su da je Brazuca lopta koja se odlično ponaša na terenu i u zraku te da je s njom fantastično igrati. Svi igrači također hvale njen živopisni dizajn, koji ih podsjeća na vedrinu i strast Brazila - izjavio je Saša Iviček, Adidas sport marketing menadžer.  

 

adidas brazuca

 

Brazucu su predstavili Saša Iviček, Adidasov sport marketing menadžer, Adidasov ambasador i igrač NK Dinama Domagoj Antolić, te Joško Jeličić, sportski komentator i bivši igrač Dinama i Hajduka uz video javljanje Ivana Rakitića i Nike Kranjčara. Predstavljanju su prisustvovali i nogometaši NK Rijeka, Andrej Kramarić i Ivan Tomečak koji su prvi u Hrvatskoj imali priliku testirati loptu, povodom čega je prikazana i prva hrvatska recenzija Brazuce.

Slavnu loptu možete nabaviti po sljedećim cijenama: Brazucu za 1029 i Brazuca Glider za 229 kune.

 

adidas

 

Brazuca je ime dobila u rujnu 2012. godine nakon javnog glasovanja u kojem je sudjelovalo milijun nogometnih fanova, a predstavlja lokalni neformalni termin koji simbolizira brazilski način života. Dizajn Brazuce u vibrantnim bojama i trakama iscrtanim na lopti simbolizira tradicionalne brazilske narukvice dobrih želja (fita do Senhor do Bonfim da Bahia) te dočarava dinamičnost i strast povezanu s nogometom u Brazilu.  

Brazuca je prošla detaljno testiranje kako bi zadovoljila, ali i premašila FIFA-ine uvjete za službenu nogometnu loptu, osiguravajući vrhunsku izvedbu za sve uvjete. U razdoblju od dvije i pol godine u 10 zemalja na tri kontinenta Brazucu je testiralo preko 600 nogometaša iz 30 momčadi, što ju čini najtestiranijom loptom od strane adidasa u povijesti. U testiranju su sudjelovali mnogi vrhunski nogometaši kao što su Leo Messi, Iker Casillas, Bastian Schweinsteiger i Zinedine Zidane. Lopta je prethodno bila testirana u internacionalnim susretima u sklopu FIFA U-20 Svjetskog kupa međutim s drugačijim dizajnom, te je korištena u prijateljskoj utakmici između Švedske i Argentine u veljači 2013. godine.

 

messi


 
Tehnologija materijala od kojeg je izrađena Brazuca identična je onoj iz lopte Tango 12 (UEFA Euro 2012), lopte Cafusa (FIFA Confederations cup 2013) i još popularnije službene lopte UEFA Lige Prvaka. U odnosu na te lopte, Brazuca donosi niz inovacija u strukturi površine, te jedinstvenu simetriju šest identičnih dijelova lopte što omogućava unaprijeđeno držanje, dodir, stabilnost i aerodinamiku na samom terenu.

Lansiranje Brazuce označava novu fazu u adidasovoj "All in or Nothing" 2014 FIFA World Cup Brazil kampanji, koja je počela predstavljanjem Samba Kolekcije kopački s brazilskim motivima. Svjetsko prvenstvo u nogometu najveći je nogometni događaj u svijetu i ultimativna platforma za najnovije adidasove proizvode. adidas izrađuje lopte za Svjetsko prvenstvo u nogometu još od 1970.-te, a  nedavno je produžio partnerstvo s FIFA-om do 2030.

 

lavezzi