Username *
Password *
Remember Me

Stvar je sljedeća: luksuzna modna kuća Louis Vuitton iskrcala je veliki kofer nasred Crvenog trga, gdje se trebala održati izložba u čast 120 godina obližnje robne kuće GUM (otvorenje je 2. prosinca 2013.) a kad su Rusi to vidjeli, počeli su se buniti, da je to sramotno i uvredljivo, pa su nastali problemi. Uglavnom, kofer je danas protjeran s Crvenog trga, pa Louis Vuitton šefovi sad brzinski traže novu lokaciju u Moskvi.

 

 

Russia Red Square Suitcase 4406887 ver1.0 640 480

 

Neželjeni masivni kofer tako se našao u gabuli: Rusi smatraju da je tako nešto neugledno i prosto, a u kući Vuitton su samo htjeli ono što im najbolje ide, biti viđeni i napraviti nešto impozantno. U Kremlinu tvrde da nisu uopće ni odobrili gradnju mega kofera koji je dug 30 i visok 9 metara. Dimenzije su tolike da instalacija blokira pogled na katedralu St. Basil i Lenjinov mauzolej, a to je za domaćine nešto neoprostivo. Brojni su se Rusi pobunili da tako nešto ne spada na njihov slavni trg jer je to "simbol vulgarnog konzumerizma", kako su mnogi komentirali.

Inače veliki kofer dom je izložbe "Duša putovanja" koja bi trebala skupiti dobrotvorne priloge za Naked Heart fundaciju Natalie Vodianove, manekenke koja je rođena Ruskinja, a u vezi je sa sinom Bernarda Aurnaulta, šefa tvrtke LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton Chairman, Antoineom Arnaultom.

 

loiusvmoscow001-11

 


- Ako se izložba ne održi, nećemo biti u mogućnosti predstaviti predivnu povijest putovanja, te skupiti priloge od ulaznica - požalila se Vodianova nakon ovih poteza i odluka koji su uvelike narušili ostvarenje njihove ideje, pošto se izložba mora otvoriti, kako za sad planiraju, sljedeći ponedjeljak. U planu je da traje šest tjedana i predstavi vintage LV modne dodatke.

Foto: yahoo.com

 

Louis-Vuitton-FallWinter-2013-Ad-Campaign

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location