Username *
Password *
Remember Me

Romantične haljine divnih nijansi obilježile su posljednju večer Zagreb fashion weeka, a njihova nas je autorica, Hrvatica Vjera Viličnik sa stalnom adresom u Londonu, povela u svijet ženstvenosti i romantike, te dala poseban pečat ovoj četverodnevnoj modnoj manifestaciji koja je sinoć završila u Hypo centru. Vjera stvara krasne retro haljine koje zovu na još, nerijetko koristi transparentne slojeve u više boja koji stvaraju nježan dojam i na fini način naglašavaju siluetu. Tu je i divan baršun koji termičkom obradom dobiva 3D uzorak, pa se jednobojna crvena haljina pretvara u raskošnu kreaciju reljefnog motiva.

 

vjera vilicnik 20Vjera Viličnik

 

Bags by Kristina kolekciji su modne dizajnerice Ane Ćavar, koja stvara pod imenom Artiđana, dale poseban pečat: autorica torbi i dugogodišnja fotografkinja Kristina Fazinić koristi pri radu kožu i vlastite fotografije, koje se onda pojavljuju kao zanimljivi detalji inače klasičnih kreacija u zagasitim nijansama. Tu su, osim torbi, i ruksaci, koji su Artiđaninoj modernoj poslovnoj ženi, ljubiteljici sive i crne dekonstrukcije, dale jedan sasvim novi razigran, a opet uredan stilski moment.

 

artidana 3 cr

Artiđana & Bags by Kristina

 

Kolekciju su predstavile i londonske dizajnerice Helen Clinch & Myra Nigris za brend Hemyca, autorice oduševljene igrom transparentnih tkanina, optočenih gustim vezom koji na površini stvara grafičke motive. Njihova je paleta nijansi jednostavna, osnovna, baš kao i kroj koji se onda, dodatnim ukrašavanjem, pretvara u kreaciju "igličastog" uzorka. Prava koža korištena je uglavnom kao detalj na rubovima i ovratnicima. 

 

hemyca 5Hemyca

 

Tijekom posljednje večeri proglašena je i pobjednica natječaja Next Generation za mlade dizajnere, a ove godine ova je čast pripala Sari Lončarić koja će se kolekcijom predstaviti na sljedećem Zagreb fashion weeku. To će joj olakšati i nagrada: 1000 eura koje je dobila za produkciju vlastite kolekcije.

 

marka
Marka by Marija Cvitanović: želja da ostvari klasičnu šanelovsku kolekciju nije bila dovoljna. Marija se spotaknula na klasične probleme konstrukcije usred kojih se javljaju suknje koje se "dižu" i detalji na krivim mjestima, poput na primjer proreza koji "pati" od resica...

 

 

toni

 

Bio je tu i Toni Rico koji je ovoga puta reviju iskoristio kao platformu za svoje nove nakurnjake koje je ručno pleo od šiblja, ali i da nam poruči da su "Država i moda u kurcu", što je, vjerovali ili ne, više manje ime njegove kolekcije. Ili bolje reći ne-kolekcije jer su se Tonijevi dečki valjali po podu u gaćama i tom hrvatskom suveniru, dok je Marie Antoinette dijelila publici kekse falusnog oblika. Na stranu suvenir, no pista Zagreb fashion weeka uistinu nije mjesto za ovakve niti seksi niti zabavne egzibicije jer se tamo ide da bi se gledala - odjeća. I naša moda apsolutno nije u k., kako to Toni poručuje jer imamo izvrsne dizajnere na koje smo ponosni i koji na pisti predstavljaju ono čemu je na pisti i mjesto, a to je - moda.

Piše: Dubravka Prpić Znaor

Foto: Maja Brčić

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location