Username *
Password *
Remember Me

- Kolekcija predstavljena na Modnom ormaru (prošli tjedan u Zagrebačkom plesnom centru) proizišla je iz samog materijala, uglavnom crne čipke, te muzičke podloge (Indexi: Plima). Stvarana je mjesecima, pažljivim ručnim radom... tu su rukom kukičane haljine, patchwork čipke, izvezeni baršun i drapiranje organze prošivene perlama i šljokicama - priča dugogodišnji modni dizajner iz Splita Tomo Jerčić - želio sam stvoriti dnevnu kolekciju baziranu na materijalima koji se koriste uglavnom za večernju garderobu. "Točka na i" su bakropisi Edvina Dragičevića koji su podcrtali glavnu nit kolekcije i naglasili minucioznost ručnog rada - .

 

foto igor dugandzicFoto: Igor Dugandžić

 

- Dizajn je živa stvar i uvijek se mijenja - sazrijevamo zajedno. Svaka nova revija za mene je kao prva, uzbuđenje i ushit uvijek su prisutni, različiti su samo putovi definiranja završnog proizvoda. Svaki dan učim i nikad nisam zadovoljan postignutim, sve bih stalno mijenjao i počinjao iznova. Volim svoj posao, mislim da sam sretan čovjek - . Tomina je revija na Modnom Ormaru bila pravi užitak: na jednostavnim, čistim linijama suknji i tunika, dešavala se površinska igra aplikacija, a sitne perle i drugi ukrasni elementi učinili su kolekciju pravi umjetničkim pothvatom. A još je i nosivo!

 

tommo44

 

- Odjeću prodajem u dizajnerskim dućanima u Splitu, Zagrebu, Dubrovniku, Zadru, Varaždinu i Vinkovcima. Godinama surađujem s istim ljudima koji su prepoznali moje kvalitete, izgradili međusobno povjerenje i pomažu mi plasirati odjeću do krajnjeg korisnika. Radim i za muškarce, ali u manjoj mjeri - zanimljivo mi je jednu ideju razraditi na različite načine. Vjerujem da bih i više išao u tom smjeru kad bi postojao dućan u kojem bi se, ozbiljno i promišljeno, nudila odjeća za muškarce hrvatskih dizajnera - .

 

tomo1

 

- Volim svoj posao. Čak i nakon same revije, spakiram stvari u torbu, dođem kući, sjednem za šivaći stroj i šivam. S kupcima sam u kontaktu isključivo preko dućana koji drže moju odjeću - gradimo međusobno povjerenje i uvažavamo se. Potražnja je veća od ponude tako da uspijem sve plasirati - .

 

tomo3

 

- Planova nemam. Govorim o njima tek kad se ostvare. Veseli me suradnja sa senzibilnim ljudima, profesionalnim i vrijednim. Imam sreću što poznajem neke od njih, divim im se i učim od boljih. Projekti koji cijene stručnost, talent i originalnu kreativnost kod mene su uvijek na prvom mjestu. Malo ih je, ali su tu. Trenutačno radim na kolekciji proljeće/ljeto 2014., nabavljam i dorađujem materijale, definiram siluete i razmišljam o prezentaciji. S užitkom dovršavam i model s kojim sudjelujem na skupnoj izložbi u MUO, Zagreb (od 27.11. 2013.) u sklopu Modnog ormara - .

 

tomo34

 

tomo33

 

tomomareTomo Jerčić i vizažistica Mare Koprtla u backstageu Modnog Ormara (Zagrebački plesni centar)

 

tomo55